Vágólapra másolva!
Zárásig kitartott a jókedv az amerikai tőzsdéken tegnap, így nagyobb emelkedésre voltak képesek a részvényindexek. Az ázsiai piacokon azonban már vegyes a kép, a befektetők inkább kivárnak a Fed kétnapos kamatdöntő ülésének eredménye előtt, és a japán makroadatok sem a vételi kedvet segíthetik.
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai tőzsdéken zárásig is kitartott a Vlagyimir Putyin szavai által kiváltott jókedv, így a főbb részvényindexek nagyobb pluszban fejezték be a kereskedést. Az S&P 500 végül 0,7 százalékot, a Dow Jones 0,6 százalékot, a Nasdaq 1,2 százalékot emelkedett.
Forrás: Investor.hu

  • A jó hangulatot segíthette, hogy februárban 7,7 százalékkal nőtt a kiadott lakásépítési engedélyek száma januárhoz képest a várt 1,6 százalék helyett. A kezdődő lakásépítések viszont 0,2 százalékkal visszaestek havi alapon (várt:+3,4%).
  • A Dow Jonest többek között a Microsoft 3,9 százalékos emelkedése segítette, mivel a cég befektetői optimistán várhatják az Office iPadre fejlesztett változatát, amit az új vezérigazgató első fontos fellépése keretében mutathat be. A Microsoft árfolyama ezzel 2000 júliusa óta nem látott szintekre került.
Forrás: Investor.hu

  • Ma sem maradunk fontos események nélkül, a Fed befejezi kétnapos kamatdöntő ülését, melyen valószínűleg a QE3 program további 10 milliárd dolláros csökkentéséről fognak dönteni.
  • Ázsiában a befektetők vélhetően inkább kivárnak a Fed fontos döntése előtt, így visszafogottabb kereskedés zajlik ma az ottani piacokon. A főbb részvényindexek vegyesen teljesítenek, az élen a japán Nikkei található 0,4 százalékos ugrásával.
  • A Nikkei a várttól elmaradó japán makroadatok ellenére tud erősödni. Az export ugyanis csupán 9,8 százalékkal bővült februárban éves alapon a jen óriási gyengülése ellenére, miközben a szakértők 12,5 százalékos növekedésre számítottak. Az import viszont 9 százalékos bővülést mutatott (várt: 7,2%). Ezek eredményeként a japán külkereskedelmi mérleg 800 milliárd jenes deficitet mutatott februárban (várt: -600 milliárd jen).
  • A többi ázsiai börzén a kínai Shanghai Composite teljesít számít a leggyengébbnek 0,3 százalékos esésével. Az ausztrál S&P/ASX 200 0,2 százalékot erősödött, a hongkongi Hang Seng és a dél-koreai Kospi viszont 0,1 százalékot esett.
Forrás: Investor.hu