Bőkezű osztalékot fizet az ELMŰ-ÉMÁSZ páros

Vágólapra másolva!
Az ELMŰ és az ÉMÁSZ részvényesei is markáns osztalékemelésről döntöttek a pénteki közgyűlésén. A két részvény így egyaránt bő kétszámjegyű osztalékhozammal kecsegtet.
Vágólapra másolva!
  • Az előző évekhez képest jókora osztalékemelést eszközölt a két tőzsdén is forgó közműcég. Az ELMŰ 2650 forintos, míg az ÉMÁSZ 2950 forintos osztalékot fizethet, melyek egyenként 17,5, illetve 19,5 százalékos osztalékhozamot jelentenek a pénteki záróárhoz képest.
Forrás: Investor.hu
  • Az osztalékfizetés reményében legkésőbb március 26-ig, azaz e hét szerdáig lehet megvásárolni a közműpapírokat, míg az osztalékszelvény egy napra rá, csütörtökön fog leesni az ELMŰ és az ÉMÁSZ részvényéről. Az osztalékfizetés kezdőnapja április 7-én esedékes.
  • Az elmúlt években megszokotthoz képest magasabb osztalékot annak ellenére szavazták meg a részvényesek, hogy mindkét társaság gyengébb eredménnyel állt elő. Az ELMŰ 5,3 milliárd forintos vesztesége (EPS: -872 forint) mellett az ÉMÁSZ csupán 2,39 milliárd forintos nyereséget (EPS: 782 forint) termelt.
  • A magasabb osztalékfizetést ugyanakkor nem minden részvényes szavazta meg, a második számú nagytulajdonos, az MVM ugyanis ellene szavazatt.