Megbízhatsz ezekben a légitársaságokban

Vágólapra másolva!
Fontos szinteket tört át az elmúlt hetekben az Air France-KLM, illetve a Norwegian Air légiipari részvények árfolyama, ami egyaránt kedvező jövőképet vetít mindkét papír.
Vágólapra másolva!

Könnyen előfordulhat, hogy norvég fapados légitársaság árfolyama ismét becélozta a 314 koronás történelmi csúcsát, melyet még tavaly állított fel. A hegymenetet több jel is támogatja: egyrészt az árfolyam megtörte a június-decemberi időszak csökkenő trendjét, másrészt pedig sikerült áttörnie, majd visszatesztelnie a 200 napos mozgóátlagot, ahonnan most éppen felfelé pattant fel az árfolyam.

Harmadrészt egy vételi jelzéssel felérő aranykereszt is kirajzolódott a grafikonon az elmúlt egy hét során, míg az MACD most készül hasonló szignált küldeni. Így ha nem töri le a papír a 200 napos mozgóátlag és a 38,2-es Fibo dupla támaszát, akkor vélhetően fenn is marad az emelkedő pálya.

A csúcstámadás során azonban kisebb-nagyobb akadályokkal kell megküzdenie a Norwegian Air Shuttle-nek. A 265 koronás szint mellett 283 koronánál lelhet ellenállásokra az árfolyam. Kedvező hozam/kockázat aránnyal állunk szemben, ha a korábbi csúcsszint becélzása mellet veszteségvágó megbízásunkat a 200 napos mozgóátlag alá tesszük.

A Norwegian Air Shuttle napi grafikonja (Oslo) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Egy nagyobb korrekciót követően a francia-holland Air France-KLM ősztől ismét folytatta a hegymenetet. Az emelkedés olyan jól sült el, hogy az árfolyam sikeresen törte át a 9,2 eurónál lévő ellenállását.

A soron következő komolyabb ellenállások a heti grafikon tanulsága szerint 12,5, illetve 15 eurónál húzódnak, tehát még jókora növekedés elé is nézhet a légiipari részvény. Előtte azonban egy kisebb korrekció sem lenne meglepő, hiszen a markáns ellenállás áttörése óta csaknem rendületlenül emelkedik az árfolyam.

Az Air-France-KLM heti grafikonja (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu