Vágólapra másolva!
Az orosz-ukrán feszültségek mellett már a Irak miatt is izgulhatnak a befektetők. Mindez meg is látszik a piacok teljesítményén, a német DAX index ugyanis március után került a 9000 pontos lélektani szint alá.
Vágólapra másolva!
  • Nem sokkal dél után egyébként 0,1 százalékos csökkenést mutat a BUX, amivel felülteljesítő indexnek számít Európában. A benchmarkot elősorban a Richter (+0,4%) kisebb emelkedése húzta vissza a tegnapi záróérték közelébe, igaz az OTP (+0,1%) is kulcszerepet játszik. A bankapapír is úgy néz ki, hogy maga mögött hagyja a délelőtti mínuszokat. A Magyar Telekom (-0,6%) ma is gyengélkedik, de a Mol (-0,4%) sincs jó formában.
  • Eközben Európában jóval nagyobb mínuszok látszódnak, a DAX 0,7 százalékos csökkenés mellett március után először került 9000 pont alá. Ezzel egyébként már több mint 10 százalékot esett a német index június 20-án felállított mindekori csúcsához képest.
  • Persze nem ilyen egyértelmű az irány, az olasz FTSEMIB például 0,7 százalékos emelkedésben található. Az iparágakat tekintve egyébként egyedül a pénzügyi szektor tud stagnálást felmutatni Európában, a több szektor viszont egytől egyig csökkenésben található. Legrosszabbul az egészségügyi (-1,4%), illetve a telekompapírok (-1,1%) állnak.
  • A pesszimista piaci hangulat ellenére a forint ismét erődösés jeleit mutatja, már 315 található az euró ellenében az árfolyam.