Közel 10 ezer cég kapott már hitelt az MNB hitelprogramjának második szakaszában. 330 milliárd forintot már folyósítottak is, további 70 milliárdról pedig már aláírták a szerződést. A legkevesebb pénz az Észak- Magyarországra jut, míg a legtöbb a főváros környékére.

Az eddig leszerződött 402,7 Mrd Ft közel 98 százaléka új hitel. Ezen belül a a beruházási hitelek aránya 59 százalék, az új forgóeszközhiteleké 26, míg az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósított hiteleké 15%. Közel 10 ezer cég kapott már hitelt az MNB hitelprogramjának második szakaszában. 330 milliárd forintot már folyósítottak is, további 70 milliárdról pedig már aláírták a szerződést. A legkevesebb pénz az Észak- Magyarországra jut, míg a legtöbb a főváros környékére- mutatja az MNB közleménye. 

59% új beruházás

Az eddig leszerződött 402,7 Mrd Ft közel 98 százaléka új hitel. Ezen belül a a beruházási hitelek aránya 59 százalék, az új forgóeszközhiteleké 26, míg az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósított hiteleké 15%.

Hitelek ágazati eloszlásaForrás: MNB

A mezőgazdaság, a kereskedelem, javítás és a feldolgozóipar ágazatok részesedése kimagasló, a hitelek közel háromnegyede ebbe a három ágazatba irányul.

 

A hitelek regionális eloszlásaForrás: MNB

A legkevesebb pénz az Észak-Alföldi régióba került, a pálmát a főváros környéke vitte.