Helyi adó nem lesz, de a régi öregek példája alapján a nőtlenségi adót hasznos lenne bevezetni Tázláron – ezt mondta Bán Róbert, a település fideszes polgármestere. 

A többi között a falu elöregedéséről beszélt Bán Róbert a napokban rendezett közmeghallgatáson, amit a jövőben akár évente két alkalommal is megtarthatnak Tázláron – értesült a Baon.hu.

Kevesebben születtek

A település vezetője azt mondta, hogy 1997-ben 1944-en, míg tavaly csak 1724-en éltek a faluban. Bán Róbert úgy vélekedett, ez részben a gyermekszám csökkenése miatt van. Mint közölte: idén eddig 11 gyermek született, 2012-ben 20.

Nőtlenségi adó

Szerinte a gyermekek számát úgy lehetne növelni, ha egyesek nevelőszülőként fogadnának magukhoz kiskorúakat. Ez munkaviszony lenne – mondta a polgármester, ami nyugdíj- és tb-jogosultságot is jelent. Egy gyermek után 34 200, kettő után 68 400, míg három után 102 600 forintot kap az a felnőtt, aki ilyen feladatot vállal – mondta Bán Róbert. Arra a kérdésre, hogy lesz-e helyi adó, nemmel válaszolt, de mint mondta: hasznos lenne a nőtlenségi adót bevezetni a régi öregek példája alapján.

A teljes cikket itt olvashatja

Mindszenten járműadót vezethetnek be

A napokban írtunk arról, hogy Mindszent földadót és járműadót vetne ki. Olyan feladatokra fordítanák a bevételt, amelyekre nem kapnak állami támogatást. Az erről szóló javaslatot el is fogadták, de a kormány még módosíthat az ezt lehetővé tevő adószabályokon. Erről bővebben itt olvashat.   

Január elsejétől bármilyen adóval sújthatja a lakosokat bármelyik önkormányzat. Az adószabályok változásáról itt olvashat bővebben.