A Fehér Ház szerint Magyarorzság elkötelezett az orosz szankciók mellett

Vágólapra másolva!
Bár sokba kerül, Magyaroszág elkötelezett az Oroszország elleni szankciók fenntartása mellett – állítja a Fehér Ház szóvivője.
Vágólapra másolva!

"Az európai országok - köztük Magyarország és Franciaország - szövetségesi elkötelezettségét tükrözi, hogy az elszenvedett szankciós károk ellenére, továbbra is kitartanak az Oroszország elleni szankciós stratégia mellett" - mondta John Earnest, a Fehér Ház szóvivője egy washingtoni sajtótájékoztatón.

Franciaországgal együtt

Earnest újságírói kérdésekre válaszolva közölte, hogy az Oroszországhoz gazdaságilag sokkal mélyebben kapcsolódó európai országok is készek jelentős áldozatot hozni más országok alapvető területi integritásának megőrzése érdekében, példaként említve Franciaországot és Magyarországot említette példaképp.

Európán múlik

A szóvovő szerint csak a nyugati országok összefogásával lehet eredményre vinni a szankciókat, amelyeket a Krím-félsziget orosz megszállása miatt vezettek be. Mint mondta, kevés, ha csak Egyesült Államok léptet életbe szankciókat, hiszen Oroszországnak sokkal szorosabbak a gazdasági kapcsoaltai az EU-val, mint az Egyesült Államokkal. Mint mondta, a szankciók folytatásával nyomást lehet gyakorolni Vlagyimir Putyin orosz elnökre, hogy változtasson a Kelet-Ukrajnával kapcsolatos jelenlegi politikáján.