Százmilliókat takarítottak meg az MVM Partner ügyfelei

villanyóra
Budapest, 2013. január 9. Bartik József, a Magyar Posta kézbesítője villanyórát olvas le Budapest IX. kerületében, a Toronyház utca egyik lakóházban 2013. január 9-én. A Posta kézbesítői olvassák le januártól az Elmű-Émász csoporthoz tartozó villanyórákat. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Jelentős költségcsökkenést érhettek el az elmúlt években azok a hazai kis- és középvállalkozások, amelyek igénybe vették az MVM Partner Zrt. energetikai auditszolgáltatását, az Áramőrt, írja közleményében a cég, amely szerint sok esetben beruházás nélkül is jelentős megtakarítás érhető el.
Vágólapra másolva!

Az MVM Partner Zrt. az elmúlt másfél évben összesen 566 Áramőr-audit vizsgálatot végzett el, ezek rámutattak, hogy a cégek több mint 80 százalékánál energiahatékonysági fejlesztésekkel jelentős költségcsökkenés érhető el, közölte a cég. Az Áramőr-auditot megrendelő vállalkozások számára összességében 300 millió forint értékű megtakarítási javaslattal élt az MVM Partner. A feltárt megtakarítási lehetőségek átlagos értéke meghaladta a 650 ezer forintot. Mint írják, az energetikai audittal a teljes villamosenergia-költség 12,3 százaléka takarítható meg átlagosan.

„Bármely vállalkozás mindennapi működése során kiemelten fontos a villamosenergia-költségek optimális szinten tartása, illetve ahhoz közelítése. Az MVM Partner energetikai auditjának célja, hogy a vállalkozások felismerjék, hogy az energiatudatosság révén csökkenthetik költségeiket és növelhetik versenyképességüket” – mondta Major György, az MVM Partner értékesítési üzletágvezetője.