10 plázából eltűnik az Alexandra

alexandra könyváruház
Vágólapra másolva!
Tíz plázából kivonul az Alexandra. A jövőben az online vásárlókra koncentrálnak, és ingyen viszik házhoz a könyveket.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb magyarországi könyvesbolthálózattal rendelkező Alexandra az átalakuló vásárlói igényekhez igazodva a következő hónapokban átszervezi bolthálózatát.

ezzel egyidejűleg több helyen a régebbiek helyett új Alexandra könyvesboltok nyílnak – közölték. Az Alexandra 10 plázában működő boltját szünteti meg augusztustól. Az érintett üzletek: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

10 plázában kivonul az Alaxandra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Alexandra az átszervezés után 39 településen megtalálható 61 üzletével továbbra is Magyarország legkiterjedtebb és legnagyobb könyvesbolthálózatát üzemelteti.

A Libri nem nyert a lottón

Ősztől több budapesti és vidéki plázában új Libri könyvesboltok nyílnak, ráadásul elképzelhető, hogy az Alexandra eddigi boltjainak helyén. Márciusban írtuk meg, hogy idén 12 új boltot nyit a Libri. Hármat Budapesten, kilencet pedig vidéki városokban.

Felújított Libri könyvesbolt az Europark bevásárlóközpontban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Akkor Starcz Ákos, a Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatója azt mondta,

és nem lettünk hirtelen egy állami pályázat nyertesei sem. Folyamatosan keressük és kerestük a bolthelyeket. A vezérigazgató akkor azt mondta, nem tud arról, hogy, a 12 bolt az Alexandra könyvesház boltjai helyén nyílna.

Az online vásárlókra koncentrálnak

Az Alexandra most az közölte,


Az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti, országosan tehát összesen 61 könyvesboltban, több mint 30 ezer négyzetméteren lesz Alexandra könyvesbolt. Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője elmondta, az Alexandra hamarosan új arculattal, megújult honlappal jelenik meg, és további újításokat is tervez.

Ingyen viszik házhoz az olvasnivalót

A cég a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez az online értékesítésre és a vidéki elérésre. Ennek érdekében az interneten rendelt könyvek házhoz szállítása 2015. augusztus 1-től ingyenes lesz azokon a településeken, ahol nincs Alexandra könyvesbolt. Ez az újítás egyedülálló a hazai piacon.