Nevet vált a 240 éves zálogház

árverés, vásárlás, aukció, verseny, kereskedelem,
Árverésen kalapácsot tart az árverés vezető.
Vágólapra másolva!
Nevet vált a BÁV Zrt. A zálogház július 24-től BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt. néven működik tovább. A BÁV Zrt. kereskedelmi és záloghitelezési tevékenysége a negyed évezredes hagyományok tiszteletben tartása mellett folyamatosan megújulást tartja fontosnak.
Vágólapra másolva!

A névváltoztatással a nagy nemzetközi aukciósházak példáját követik – írja honlapján az Aukciósház és Záloghitel Zrt. A társaság rövidített neve továbbra is BÁV Zrt. maradt.

Mária Terézia 1773. augusztus 23-án alapította meg a legnagyobb múltú jogfolytonosan működő vállalkozását, az Első Magyar Királyi Zálogházat.

A BÁV Zrt. több mint 240 éves történelmével, a legnagyobb múltú jogfolytonosan működő magyar vállalkozás.

Az 1773-ban Mária Terézia kézjegyével ellátott, díszes, királyi alapítólevél, bőrkötésben, nagy királyi pecséttel a BÁV múzeum kiemelt darabja.

Nevet vált a BÁV Zrt. Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A cég magyar zálogpiac vezető szereplője, ugyanakkor első helyen áll a műkereskedelem ékszer, ezüst, arany és műtárgy szegmenseiben is.

A BÁV-ra jellemző, hogy tevékenységét sohasem pusztán üzleti ügynek tekintette a vállalat - írja honlapján a BÁV Zrt. Az első, 1920-ban megrendezésre került művészeti árveréstől a mai napig fontos szerepet kap a cég életében a képzőművészek támogatása, és a műtárgyak védelme is.