Több száz millió forintos fejlesztés a szarvasi baromfitermelőnél

Vágólapra másolva!
A szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-nél új piacok és termékcsoportok mellett a szarvasi üzemterület fejlesztésére irányult a legnagyobb figyelem. A cég több mint 300 millió forintos beruházás keretében a takarmánykeverő üzem kapacitását és technológiáját fejlesztette.
Vágólapra másolva!

Minden házon belül

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. az egyetlen olyan magyarországi baromfitermelő cég, amely a termékek teljes gyártási ciklusát felügyeli, és házon belül végzi.

A keltetéstől a csomagolásig minden munkafolyamatot zárt rendszerben végez,

garantálva ezzel a magas élelmiszerbiztonsági követelményeknek történő megfelelést, valamint az árak szinten tartását. Ennek az egyik fontos része a még 1996-ban épült takarmánykeverő üzem is, amely révén a cég egyrészt kontrollálni tudja a takarmányozási tevékenységét, másrészt egyenletes és megfelelő minőségű takarmánnyal tudja ellátni az előnevelő- és hizlaló telepeket.

Fejlesztések a takarmánykeverő üzemben

A Gallicoop takarmánykeverő üzemében két fontos fejlesztés valósult meg 2015-ben, összesen 300 millió forintos beruházással. A legyártott tápok tárolására szolgáló 20 darab új különböző méretű tartály épült, amelyeknek kapacitása az eddigi 190 tonnáról 520 tonnára nőtt. Ennek jelentősége, hogy nagy mennyiségeket gyárthat a cég egy tételben, ami egyben a termék minőségét is kedvezően befolyásolja.

Emellett

új posztpelletáló technológiát vezettek be: ez a berendezés a kész granulált tápok felületére folyadékot tud felvinni.

Ez azért fontos, mert a különböző típusú folyékony alapanyagok fontos összetevői a takarmány receptúrának, homogén keveredésük és pontos adagolásuk pedig meghatározó jelentőségű a megfelelő minőségű takarmány előállítása szempontjából.