A magyarok sokkal több pénzt költöttek külföldön kártyáról

forint pénz pénzügyek pénztárca bankkártya bankjegy papírpénz érme apró aprópénz pénz pénzügyek pénztárca bankkártya papírpénz érme apró aprópénz
Vágólapra másolva!
És sokkal többször használták a kártyájukat.
Vágólapra másolva!

Egyre gyakrabban használják bankkártyájukat a magyar utazók külföldön - derült ki a MasterCard frissen publikált adataiból. A magyarok idén nyáron 28 százalékkal több külföldi kártyás tranzakciót hajtottak végre MasterCard és Maestro bankkártyájukkal, mint az előző év azonos időszakában, a külföldi bankkártyás költések összértéke pedig 20 százalékkal emelkedett, tájékoztat közleményében a MasterCard.

Terjed a kártyás fizetés

2014-ben 9 százalékkal emelkedett a kártyával és más készpénzkímélő eszközökkel lebonyolított fizetések száma a világon. A francia Capgemini vállalati tanácsadó cég és a Royal Bank of Scotland közzétett, 2015 World Payments Report című közös felmérése szerint e tranzakciók száma 2014-ben elérte 390 milliárdot.

Egyre kevesebb a csekk

Míg a kártyás fizetési mód terjed, a csekkhasználat visszaszorulóban van, a csekkes tranzakciók száma 11 százalékkal csökkent 2013-ban az előző évhez képest.