Mégsem áll meg az élet Miskolcon

Vágólapra másolva!
A többség belement a béremelésbe, csak három érdekképviselet nem, így a Miskolc Holding Zrt. közlése szerint nem áll le a közlekedés a városban.
Vágólapra másolva!

A Miskolc Holding Zrt. közlése szerint 11 tagvállalatánál a dolgozói képviseletek mind elfogadták a január 1-től hatályos, átlagosan 3 százalékos béremelésről, a kafeteria juttatásokról és a karácsonyi jutalomról szóló munkáltatói javaslatot, egyedül a három MVK-s szakszervezet követel többet.

Nekik már 5 százalékkal emeltek

Az autóbusz és villamosvezetők annak ellenére hirdetnek 2016 január elejére sztrájkot, hogy az ő bérük - és csak az övék - már november 1-től 5 százalékkal nőtt - jelezte a közlekedési társaság. Arra utaltak, amiről az Origo is beszámolt: A Miskolc Holding Zrt. felrúgta a kétoldalú bérmegállapodást,

a minden dolgozót érintő bérfejlesztés helyett csak a járművezetőknek adott 5 százalékot.

Kriza Ákos polgármester december 10-i közgyűlésen elhangzott utasítása alapján, a bérvitától függetlenül, az MVK dolgozók is megkapták a félhavi jutalmat karácsony előtt - írta közleményében a társaság. A vállalat vezetése január 6-án tárgyal majd a sztrájkbizottsággal - tették hozzá.

Teljesen nem áll le a közlekedés

A közlekedés az esetleges sztrájk idejére sem áll le Miskolcon, a törvényi szabályozás szerint ugyanis minimum 66 százalékos szolgáltatást biztosítani kell. Az MVK Zrt. - a miskolci lakosság érdekében - ezt meghaladó mértékű, legalább 88%-os szolgáltatást tart reálisnak, ehhez ragaszkodik majd - írták.