Háromszáz státuszt szüntet meg az állami bank

MKB bank, reklám, mkb, bank, nyugati tér
Budapest, 2012. június 26. Az MKB Bank nagyméretű reklámja a Nyugati téren, a Szent István körút és a Váci út találkozásánál álló lakóépület tetején. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Az MKB Bank úgynevezett reorganizációs programot hajt végre, ennek részeként az év során közel 300 státuszt szüntet meg
Vágólapra másolva!

A bank vezetése már tájékoztatta a csoportos létszámcsökkentésről az illetékes munkaügyi központot, a lebonyolításról, feltételekről pedig konzultációt folytat az üzemi tanáccsal.

Az MKB az év eleje óta már több mint 30 százalékkal csökkentették a vezetői pozíciók számát. A jelenlegi dolgozói létszámmal azonban nem növelhető a bank működésének hatékonysága. Ezért – az összes szóba jöhető lehetőség mérlegelését követően – csoportos létszámcsökkentés kezdeményezéséről született döntés. Így összességében mintegy 300 státusz szűnik meg a bankban az év egészében – írja közleményében a hitelintézet.

Szanálási biztosok

Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam, amely 55 millió euróért vásárolta meg a pakettet a Bayerische Landesbanktól. Az eladó vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkerendezést hajt végre a bankban. A tranzakció 2014. szeptember 29-én zárult.

148 milliárdos veszteség

Az MKB Bank a múlt évet 148 milliárd forintos veszteséggel zárta, amit hibás döntésekkel indokoltak. A bank az óriási veszteség ellenére is optimista, mint írják, erőteljes idei szerkezetátalakítás révén megtisztulnak a múltban felépített rossz portfólióelemektől, ez után idén már nullaközeli eredménnyel, 2016-tól pedig nyereséges, számottevő növekedési potenciállal, minőségi eszközökkel és hitelállománnyal rendelkező hitelintézetként kívánnak működni.

MKB reklám a Nyugati téren Forrás: MTI/Jászai Csaba