Bombaformában a Peugeot

Peugeot, rali
Vágólapra másolva!
Remekül teljesít az elmúlt hónapokban az európai autóipar, ami a gyártók tőzsdei árfolyamában is tetten érhető. Az utóbbi időszakban főként a francia vállalatok remekeltek, hiszen például a Peugeot és a Renault 40 százalék fölötti pluszban van. Az emelkedés hatására azonban a részvények igencsak túlvetté váltak, amely hamarosan kisebb korrekciót is hozhat. 
Vágólapra másolva!

Nagyszerű évet tudhatnak eddig maguk mögött az európai autóipari részvények, melyek közül egyértelműen kiemelkedik a Peugeot és Renault, mindketten több mint 40 százalékos pluszt mutathatnak fel.

Forrás: investor.hu

PEUGEOT: Töretlen a lendület
(Párizs)

Továbbra is kirobbanó formában van a Peugeot, hiszen 35 százalékos emelkedésben taláható az elmúlt másfél hónapban az árfolyama. Legutóbb január 20-i hírlevelünkben hívtuk fel az Investor Trader ügyfeleinek figyelmét a részvényre, amely azóta sem vett vissza a tempóból.

Az utóbbi hónapok nagy emelkedésének hatására azonban az RSI indikátor már igen komoly túlvettséget jelez. Nem kizárt tehát hamarosan egy kisebb korrekció az árfolyamban. Ebben az esetben viszont már számíthatna az elmúlt hetekben áttört 14 eurós szintre.

A 14 eurós ellenállás legyűrése azonban igen komoly erőre utal, így akár tovább emelkedés sem kizárt. Ekkor akár a 20 eurós ellenállást is elérhetné a részvény, amelyre legutóbb 2011 közepén volt példa.

Peugeot heti grafikonja (Párizs) Forrás: Investor.hu

RENAULT: Óriási emelkedésen van túl
(Párizs)

30 százalék fölötti pluszban van a Renault árfolyama is, amelyre a Peugeot-val egy időben hívtük fel a figyelmet. A nagy megindulás következtében a részvény igencsak túlvetté vált az RSI indikátor szerint, így hamarosan nem elképzelhetetlen egy kisebb visszaesés sem.

Ekkor az árfolyam visszatesztelhetné a nemrég áttört 75 eurós szintet, melynek letörése viszont igen kedvezőtlen jel volna a technikai kép szempontjából. Ebben az esetben az 50 napos mozgóátlag nyújthatna még menedéket.

Persze a túlvettség miatt nem kell a legrosszabb kimenetelt feltételezni, hiszen nagy erőt mutatott az elmúlt hetekben a Renault. A jó széria folytatódásakor akár a 95 eurós ellenállást is elérhetné.

Renault heti grafikonja (Párizs) Forrás: Investor.hu

VOLKSWAGEN: A csatornatetőt ostromolja
(Xetra)

A Volkswagenre az elmúlt néhány hónap során többször is felhívtuk a figyelmet, és nem sokkal ezután a részvény egy kisebb megtorpanás után meredek emelkedésbe kapcsolt. A november 26-i Vonalzó hírlevelünk óta egyébként 23 százalékot nőtt az árfolyam.

A részvény az elmúlt hónapok erősödése után történelmi csúcsra is szökött. Az árfolyam a füles csésze alakzatból számítható 226 eurós szintet is elérte, itt azonban egyelőre némileg megtorpant a hegymenet.

Volkswagen napi grafikonja (Xetra) Forrás: Investor.hu

A heti grafikonon látható, hogy a Volkswagent jelenleg az emelkedő trendcsatorna teteje is gátolja. Az árfolyam 2011 óta többször is megkísérelt kitörni az alakzatból, ám mindhárom alkalommal sikertelenül futott neki.

Amennyiben ismét ez történne, úgy a 200 eurós szintben bízhatna elsőként az árfolyam. A visszaesés mellett szólhat az RSI indikátor mozgása, amely belépett a túlvett tartományba, és hamarosan akár eladási jelzést is adhat.

A csatornatető áttörése azonban rendkívül kedvező jelzés volna, ebben az esetben pedig akár a csatorna magasságának eltolásából adódó 300 euró körüli szintet is elérhetné. Ennek bekövetkezte azonban akár hosszabb időt is igénybe vehet.

Volkswagen heti grafikonja (Xetra) Forrás: Investor.hu