Kezdőként is lehet piacvezető egy vállalkozás

babzsák
Bírják a strapát a dizájnbútorok
Vágólapra másolva!
A válság elején, hat éve bővítette a profilját egy keszthelyi vállalkozócsalád. Korábban Horvátországban kerestek és foglaltak szállást magyar vakációzóknak, majd fokozatosan belevágtak a babzsák gyártásba. Mert mindenképp több lábon akartak állni.
Vágólapra másolva!

Néhány évvel ezelőtt Krokker Gábor és családja elhatározta, hogy beszereznek néhány babzsákot. A keresgélés hosszadalmasnak bizonyult, és közben egyre határozottabban alakult ki bennük az a kép, ezzel a termékkel inkább üzletszerűen érné meg foglalkozni. Horvátországi szállásközvetítő vállalkozásuk szezonális, sok szólt amellett, hogy támogassák meg valamivel, amit egész évben visznek. Ráadásul hiába szánták el magukat a vásárlásra, utazgatás nélkül esélyük sem volt fotelt találni, sem a városukban, sem a környéken nem árulnak ilyen dizájnbútorokat. Ezért amikor létrehozták a Babzsákház nevű társaságukat, azonnal piacvezetők lettek Keszthelyen és a közeli városokban. Keszthely 100 kilométeres körzetében ők szolgálják ki a babzsákok barátait, a webshopjukon keresztül pedig természetesen az egész országot.

Bírják a strapát a dizájnbútorok Forrás: babzsakhaz.hu

Textil-nagykereskedéseket szinte kizárólag a fővárosban találtak, de gyorsan kialakították a beszállítói körüket. A szokásos formákon kívül bármit elkészítenek egyedi elképzelések és méretek alapján. A foteleket, hempergőket kívánság szerint hímzett, rávarrt vagy nyomott technológiával egyedivé lehet tenni. Sokan vásárolnak gyermeküknek, párjuknak névvel vagy kedvenc figurával díszített babzsákot.

A babzsákokat a keszthelyi üzletben ki is lehet próbálni. Krokker Gábor ügyvezető beszámol róla, hogy mivel mindig akad olyan vásárló, akinek sürgősen kell a babzsák, tartanak a készleten azonnal elvihető darabokat, de ez minimális mennyiség. Sokkal jellemzőbb, hogy megrendelést vesznek fel, ezeket 2-3 munkanap alatt teljesítik.

Azok a hetek, amelyeken 12-15 babzsákot eladnak, üzletileg jónak számítanak. Karácsonykor és húsvét körül mintegy ötszörös forgalommal számolnak. „Többször előfordult már, hogy a vevők gyermekbabzsákot kerestek, mi pedig ajánlottuk, próbálják ki és vegyenek maguknak is, mert bele fognak szeretni – meséli az ügyvezető. – Nem hittek nekünk, majd visszajöttek 2-3 hét múlva, hogy be kell látniuk, igazunk van, annyira kényelmes babzsákon ülni, muszáj hazavinniük maguknak is.” Hozzáteszi, a saját gyermekeik óvodáinak is ajándékoztak annak idején több darabot, valamennyi azóta is remekül tartja magát a nagy igénybevétel ellenére. Így nem is csoda, hogy szállodák mellett játszóházak és óvodák is referenciául szolgálnak a cégnek.

Akinek nyelvi nehézségei vannak Horvátországban, bármikor felhívhatja az irodát, ők telefonon egyeztetik, amit kell Forrás: kroza.hu

Krokker Gábor ügyvezető az Üzletrésznek elmondta, hogy a szállásközvetítésben is olyan hozzáadott értékre törekszenek, amellyel kiemelik az irodát az apartman- és hotelfoglalási lehetőségek tömegéből. „A feleségem – aki az értékesítést irányítja – horvát származású – mondja –, és ez nagyon sokat számít. Emiatt sikerül mindig a lehető legkedvezőbb árakat megkapnunk horvát partnereinktől, így mi is kedvező áron tudjuk a szálláshelyeket továbbértékesíteni, legyen az szálloda, apartman, luxusjacht vagy lakható világítótorony. Ezen kívül ha bármiben nyelvi segítségre van szüksége ügyfeleinknek a nyaralás alatt (baleset, orvosi ellátás, vagy csak éppen hamutartót kérnek az apartmanba), ha kardinális, hogy megértessék magukat, írhatnak nekünk sms-t. Mi erre felhívjuk őket, és beszélünk helyettük.”