Öntik a pénzt európai részvényekbe

pénz görög érme
Vágólapra másolva!
Folytatódik az európai részvénypiacok vad szárnyalása, a német Dax index ma új történelmi csúcsra kapaszkodott 12000 pont fölött. Ömlik a pénz a régióba, ez látszik is a részvények teljesítményén. 
Vágólapra másolva!

Év eleje óta az európai részvények világviszonylatban is irigylésre méltó teljesítményt mutatnak. A német Dax index például 20 százalékkal emelkedett már, és egyelőre nincs jele a rali fáradásának. A pénzt, amit a befektetők az amerikai részvényalapokból kivonnak, az európai piacokon landolnak. Ez a tőkeáramlás pedig emeli, nem is akárhogy a részvény árfolyamokat.

A Dax index napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Az európai részvények iránti szeretet nem véletlen. A jegybank mindent megtesz, hogy legyen növekedés, a kamatokat alacsonyan tartja, az eurót pedig gyengíti. Ez jó az európai cégeknek, ahogy az olajár esése is a jelentős energia importőt Európa malmára hajtja a vizet. Bár az európai részvények már közel sem olyan olcsók amerikai társaikhoz képest, mint mondjuk tavaly év végén, itt még emelkednek az elemzői eredményvárakozások, amit az elmúlt időszakban legalábbis a tengerentúli társak már nem mondhattak el magukról. Rövid távon könnyen jöhet egy korrekció, de valószínűleg ezt is érdemes lesz majd európai papírok vásárlására kihasználni.

Forrás: Investor.hu