Tokaj polgármestere Vargától kéri, hogy kinyithassanak az üzletek

Vágólapra másolva!
Tokaj független polgármestere, Posta György nem ért egyet azzal, hogy a világörökséghez tartozó borvidéken, így Tokajban se lehessenek nyitva vasárnaponként az élelmiszerüzletek. Erről levélben tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város vezetője. 
Vágólapra másolva!

A polgármester egyebek mellett azt írta levelében, hogy a városba hétvégenként látogató turisták elsősorban eddig a vasárnap is nyitva tartó boltokban vásároltak, ez a lehetőségük most megszűnt.

Mint közölte: a város költségvetését hátrányosan érinti a vasárnapi zárva tartás, hiszen azok üzemeltetői kevesebb iparűzési adót fizetnek.

a mellékutcákban található kisboltok előtt a vásárlók kígyózók sora - tette hozzá.

Varga segítségét kéri

A polgármester arra kéri a minisztert, „járjon közben” azért, hogy az Országgyűlés ne fogadja el azt törvénymódosítási javaslatot, ami a világörökséghez tartozó települések üzleteinek vasárnapi zárva tartársát tartalmazza.

2015. március 15-e óta a 200 négyzetméternél nagyobb üzletek nem lehetnek nyitva a hét utolsó napján. Olvasóink jelzése alapján az Origo elkészítette a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját.

A kéviselők egyébként így fogadták az első boltzárós vasárnapot: