Orosz hackerek a Fehér Házban, imádunk buszjegyet venni, ők miért nem élnek az adókedvezménnyel?

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Hatalmas az alulinformáltság a krónikus betegek körében, ami a teljesen jogos adókedvezményüket illeti, írja a Világgazdaság. Két ével ezelőtt mindössze 6,6 milliárd forint értékben igényelték, de ha minden érintett élne a lehetőséggel, az összeg akár a 20-30 milliárdot is elérhetné. A törvény ugyan „súlyosan fogyatékos” kategóriát említ, illetve rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülőkről beszél, de a vonatkozó kormányrendeletből egyértelművé válik, hogy az adókedvezmény a daganatos, szív- és érrendszeri betegségben, súlyos pszichés zavarban szenvedők mellett a cukorbetegeknek és a liszt- és laktózérzékenyeknek is jár – hiszen ezek is krónikus betegségek.

A CNN beszámol róla, hogy orosz hackerek hatoltak be az elnöki hivatal komputerrendszerébe, írja a Világgazdaság. A begyűjtött információ nem titkos, de kényes: az elnök nem publikus programjáról szól. Az amerikai szervek arra tippelnek, a kiberbűnözőknek ehhez előbb a diplomáciai tárca gépeibe kellett betörniük.

Hatodával nőtt a bázishoz képest a BKK jegyeladásból származó forgalma, írja a Napi Gazdaság és a Világgazdaság. A 16 százalékos bővülés több éves fokozatos élénkülés eredménye. A legfeltűnőbb értéket a kisgyerekes Budapest-bérletek eladásában tapasztalta a vállalat: ebben az eszköztípusbans négy év alatt mintegy 260 százalékos növekedést ért el.

Filmbe illő, de nagyon primitív módszerrel húzta le módos ügyfeleit körülbelül egymilliárd forintra egy privát bankár az OTP-ben, írja az Index. Több éven át aláírásokat hamisított. Amikor lebukott, bilincsben vitték el, a bank pedig kártalanította ügyfeleit.