Jövő héten beterjeszti a kormány a 2016-os költségvetést. Jön a személyit, TB-kártyát és adókártyát kiváltó e-kártya. A lakosság dönthet arról, mely állami díjak csökkenjenek 2016-ban, az emberek véleményét a kormányhivataloknak kell megtudniuk.

Jövő héten az országgyűlés elé terjeszti a kormány a 2016-os költségvetési törvényjavaslatot, amelyet június végéig fogadhat el a parlament - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter május 7-ei, csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt az előző napi kormányülés döntéseiről.

A lakosság dönthet

A miniszter elmondta, hogy a kabinet ülésén a kormányhivatalok kapták feladatul annak megszervezését, hogy a lakosság dönthessen arról, mely állami díjak csökkenjenek jövőre.

Jön az e-kártya

Beszámolt arról is, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek feladatul szabták az e-kártya rendszer kidolgozását, ami egy személyi, társadalombiztosítási és adóazonosításra egyaránt alkalmas megoldás lenne.

Beterjeszti a kormány a 2016-os költségvetéstForrás: MTI/Kovács Attila

 

Meghallgatták Matolcsyt

Elmondta, hogy a tanácskozáson meghallgatták Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét és Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét is.