78 ezer palack ásványvizet vontak vissza

hőség ásványvíz ÉLELMISZER férfi palack SZEMÉLY TÁRGY Budapest, 2012. augusztus 21.
Egy üveg ásványvizet bont ki egy férfi 2012. augusztus 21-én. A tartós hőség miatt az egész ország területére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteoroló
Budapest, 2012. augusztus 21. Egy üveg ásványvizet bont ki egy férfi Budapesten 2012. augusztus 21-én. A tartós hőség miatt az egész ország területére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; a hőmérséklet csúcsértéke a 38 Celsius-fokot is elérheti. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Esztétikai okok miatt visszahívta egyik ásványvizes sorozatát a Szentkirályi. 
Vágólapra másolva!

A közelmúltban a közép-európai ásványvízmamut, a Central European Mineral Water Holding (CEMW) többségi tulajdonába került Szentkirályi Ásványvíz Kft. visszahívást rendelt el májusban.

78 ezer palackot vontak vissza a nagykereskedőktől Forrás: MTI/Marjai János

A cég a Szentkirályi ásványvíz szénsavmentes és szénsavas sorozatából a 2016. 04. 22. 10:00 és 2016. 04. 23. 10:00 közötti minőségmegőrzési idejű termékeket hívta vissza a kereskedelmi partnereitől esztétikai okok miatt – tudta meg a Mindenár.hu.

A visszahívott termékekben az ásványvízben található mangántartalom kiválása miatt esetenként apró lebegő szemcsék voltak láthatóak – közölte a cég a portállal.

Nem veszélyes az egészségre

"A probléma az egészségre nem gyakorol hatást, azonban a termék megjelenésében esztétikai problémát jelent, ezért indokoltnak tartjuk az érintett termékek körének visszahívását és a termékek vizsgálatát" – áll a társaság tájékoztatójában.

A Szentkirályi Kft. az esztétikai hiba észlelése után azonnal küldött a nagykereskedőknek tájékoztatást a visszahívásról, és ennek eredményeként 78 ezer palack érkezett vissza a társasághoz.