Oldalanként 200 ezret fizet a kormány a Századvég-tanulmányokért

Vágólapra másolva!
Egy hét alatt 118,1 millió forintot nyert el a Századvég Gazdaságkutató és a Századvég Alapítvány. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezúttal is meg nem hirdetett pályázaton díjazta a Fidesz-közeli szervezetet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kettő, szerdán négy tanulmányt rendelt meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Századvég Alapítványtól és a Századvég Gazdaságkutató Intézettől – értesült a korrupciós ügyekkel foglalkozó K-Monitor. Mindegyik tanulmánynál 90-100 oldalas anyagot várnak a Századvégtől, egyenként közel húszmillió forintot,

vagyis oldalanként 200 ezret fizetnek értük.

A pályázatokat meghívásos alapon írták ki, de mindegyik esetben a Századvég kapta a megbízást. A nyertesen kívül többek között a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., a MultiContact Consulting Kft. és az Equinox Consulting Kft. kapott meghívást a pályázatra.

Nincs nyílt tender

A tendereket egyébként nem hirdették meg nyíltan, hiszen

25 millió forintnál kisebb értékű közbeszerzésekre nem kell nyílt pályázatot kiírni.

Korábban szintén nyílt pályázat nélkül kaptak egymás után két több százmillió forintos megbízást Rogán Antal szomszédjának cégei. A cégek a kormány bevándorlós kampányát és „A magyar reformok működnek” szlogenű plakátkampányát szervezhetik 300, illetve 600 millió forintból. Nyílt pályázatot ekkor arra hivatkozva nem írtak ki, hogy ezt a plakátkampány „rendkívüli sürgőssége” nem teszi lehetővé.