Így viccelődik velünk a Google

A salvadori bohócfesztivál résztvevői San Salvadorban. Márciusban több mint 170 bohóc vett részt a bohócok nemzetközi világtalálkozóján az egyesült államokbeli Renóban .

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150327-tovabbkepzesen-vettek-reszt-a-vilag-bohocai.h
A salvadori bohócfesztivál résztvevői San Salvadorban. Márciusban több mint 170 bohóc vett részt a bohócok nemzetközi világtalálkozóján az egyesült államokbeli Renóban . http://www.origo.hu/nagyvilag/20150327-tovabbkepzesen-vettek-reszt-a-vilag-bohocai.html
Vágólapra másolva!
Szétfeszíti a világsajtót az Alphabet híre. A Google vadonatúj esernyőcége le sem tagadhatná a szellemiségét: ahol lehet, elsütnek egy-egy apró geget.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/EPA-EFE/Oscar Rivera

xyz

Kezdjük az URL-lel. Az alphabet.com valószínűleg több éve foglalt, de a világ legkreatívabb vállalata egyébként sem bízza a véletlenre a részleteket. Holmi "az, aminek látszik" megoldás szóba sem jön, így lett a Google teljes átalakulását hozó oldal címe www.abc.xyz.com. Arra a dalocskára emlékeztet, amelyik kisgyerekeknek segít az abc memorizálásában. Mert egy Google-vezérelt világban minden könnyű, mint az egyszeregy.

wtf

Nem mindenki féktelenül elégedett a névválasztással. A Google azonban gondolt azokra is, akik szintén betűszóba öntenék elégedetlenségüket. Nem lőjük le a poént, klaviatúrázzák be az abc.wtf.com domainnevet, és nézzék meg a saját szemükkel, hová vezet a mérgelődés.

abc

Végül egy színtiszta szilíciumpoén: nem tudni pontosan, ki jött rá, de ha teljesen magától találta meg a macskát a zsákban, szerintünk még ma jár neki az ötfogásos ebéd Larryvel és Sergeyjel. Az Alphabet hivatalos köszöntőjében egy bizonyos mondat ("Alphabet will also include... delivery effort.") után a pont, illetve a pontot követő szóköz hiperlinket rejt:

Forrás: abc.xyz.com

A link pedig... de inkább kattintsanak és lapozzák végig. A weboldal azt ígéri, a látogató „az álomkonyhát", „a lehetőségek laboratóriumát", „a varázslat dúláját", „a csodák anyaméhét" találja itt.