Vágólapra másolva!
A partnerek és üzletfelek kiválasztása stratégiai fontosságú kérdés minden cég életében. Már a megkeresés előtt célszerű alapos kutatást végezni, és minél több információt beszerezni a lehetséges partnerről. Egy céginfromációs tanúsítvány viszont olykor többet mond a száraz adatoknál.
Vágólapra másolva!

Jelenleg Magyarországon nagyjából 520 ezer aktívan működő vállalkozás létezik. Megbízhatóságukról több cég is állít ki tanúsítványokat, ezek egyike a Bisnode. A céginformációs szolgáltató rendszerében a hazai vállalkozások kevesebb, mint 10 százalékának van olyan tanúsítvánnya, amely a cég üzleti megbízhatóságát és a pénzügyi stabilitását igazolja - tudta meg az Origo a Bisnode céginformációtól.

A Bisnode tanúsítványa

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. A Bisnode tanúsítványt AAA, AA és A jelzéssel állítják ki, mutatva a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen minősítéssel rendelkező vállalkozások működése pénzügyileg kiemelkedően szilárd alapokon nyugszik. A tanúsítvány lehetőséget nyújt az arra jogosult cégek számára, hogy mások számára megmutassák, hogy vállalkozásuk elismert, megbízható, hitelképes társaság. A Bisnode tanúsítványt Európa számos országában használják, és például a Skandináv országokban etalonnak számít üzletkötés esetén.

A Bisnode munkatársai az Origónak elmondták, az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálják, és napi szinten minősítik. Négy nagy csoportba sorolják a mutatókat: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok. Az odaítélt minősítés egy évre szól.

Az elmúlt egy hónapban tíz cég kapta meg a legmagasabb, AAA fokozatú tanúsítványt.

  1. Rondo Hullámkartongyártó Kft.
  2. KEFA-BRUSH Kefe és Faipari Kft.
  3. Pont Tours Kft.
  4. König-Trade Kft.
  5. Kazántrade Kft.
  6. LAN Kft.
  7. Septox Kft.
  8. "NYOMELL" Kft.
  9. Center Computer Kft.
  10. Profil Motor Kft.