Drónt vett az adóhatóság

dohányzás nemdohányzó FOTÓ FOTÓTÉMA gyár illegális cigarettagyár tárgyfotó Vecsés, 2015. február 2.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telep
Vecsés, 2015. február 2. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér. MTI Fotó: NAV
Vágólapra másolva!
Immár drónnal is keresi a cigarettacsempészeket az adóhivatal. Uniós pénzből, húszmillió forintért vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pilóta nélküli repülő berendezést, amit a cigarettacsempészek ellen állított rendszerbe a szervezet.
Vágólapra másolva!

Sárközi Alexandra alezredes, a NAV bűnügyi szóvivője a Magyar Időknek azt mondta, a drón segítségével a bűnözői körök a tudomásuk nélkül megfigyelhetők. A magasból nyomon követhető a tettesek útja, az illegálisan behozott cigaretta tárolási helye és a szállító járművek közlekedése is.

Az adóhivatal az utóbbi években folyamatosan vásárolt technikai eszközöket a csempészet visszaszorítására. Egyebek mellett éjjellátó készülékeket, hőkamerát, ruhára helyezhető és járművekbe szerelhető kamerákat, a vízi utak ellenőrzésére pedig légpárnás hajót szerzett be a hatóság.

Tavaly Vecsésen számolt fel a NAV egy illegális cigarettagyárat Forrás: MTI/Nav

Sárközi Alexandra arról számolt be, hogy a hatósági fellépés eredményeként

tavaly mintegy 1,7 milliárd forint értékben, több mint 43 millió szál illegális cigarettát találtak

a NAV pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói. Emellett nagyjából 70 tonna fogyasztási dohányt vontak ki a feketepiacról.