A vízügyisek is tüntetésre készülnek

EU-pénzek osztása a vízminőség javítására, Szűk körnek osztanak csak a lapot az év bizniszében, Fidesz-közeli győztesek
Áder János köztársasági elnök (b2) a Nyírségvíz Zrt. telephelyén 2013. március 21-én. Az államfő a víz világnapja alkalmából felszín feletti és alatti vizek, valamint az ivóvíz fontosságára és értékeire hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!
Kritikusnak tartja a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége az ágazat helyzetét. A forráshiány az üzemeltetés mellett a foglalkoztatást is veszélyezteti, állapította meg a VKDSZ elnöksége a szakszervezet szerdai közleménye szerint.
Vágólapra másolva!

A keddi elnökségi ülésen döntöttek a bértárgyalások megkezdéséről, a VKDSZ más közszolgálati ágazatokhoz hasonlóan 5 százalék alanyi jogú alapbéremelést és 2,8 százalék bérkorrekciót szeretne elérni.

A szakszervezet leszögezte, a tárgyalások során kiállnak a létszámleépítés ellen, illetve ha a folyamatban lévő tárgyalások március 22-ig, a Víz világnapi rendezvények időszakáig nem rendeződnek,

demonstrációt szerveznek.

Ádernek írtak

A szakszervezet a köztársasági elnökhöz korábban eljuttatott levelében hívta fel a figyelmet az ágazatot érintő problémákra. A VKDSZ bízik az együttműködésben, mert véleményük szerint

a köztársasági elnök kiemelt jelentőségűnek tartja a klímapolitikát és a vízgazdálkodást.

A szakszervezet korábban felajánlotta segítségét az ágazati reorganizációs terv előkészítésében a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, az elnökség kedden döntött a szakszervezet álláspontjáról az ágazat átszervezését előkészítő tárgyalások folytatásán.