Schmitt ingyen dolgozik a budapesti olimpiáért

Nemzeti Összetartozás Napja Schmitt Pál Nemzeti Összetartozás Napja Schmitt Pál Nemzeti Összetartozás Napja a Magyarság Házában
Nemzeti Összetartozás Napja a Magyarság Házában
Vágólapra másolva!
Schmitt Pál nem szeretne népszavazást a budapesti olimpiáról, de a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke szerint „akik nem akarják, igazából azok is akarják”, hogy Magyarország olimpiát rendezzen.
Vágólapra másolva!

Az egykori köztársasági elnök szerint Budapestnek megérné olimpiát rendezni. Schmitt Pál a megvalósíthatósági tanulmányra hivatkzova a DigiSport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy

„A magyar gazdaság van olyan állapotban, és lesz is a következő 10 évben, hogy a költségvetés mintegy fél százalékát felhasználva az összes olimpia vonatkozású létesítmény rendelkezésre állhat” – jelentette ki Schmitt Pál.

A magyar gazdaság elég erős egy olimpiához Schmitt szerint Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Fogadóirodákra hivatkozva elmondta, hogy egyelőre Párizs a legesélyesebb jelölt Los Angeles előtt, de a dolgok változnak, és nekünk nagyon jó érveink vannak.

Schmitt Pál össznemzeti kérdéssé, 16 millió magyar szívügyévé tenné a budapesti olimpia megrendezését.

Schmitt nem kap pénzt a lobbizásért

Nem csak Budapesté lesz ez az olimpia,

az egész ország nemzeti ügye lehet,

mondta Schmitt Pál, aki az Olimpiai Védnökök Testületének is az elnöke.

Schmitt Pál ingyen lobbizik Forrás: MTI/Kovács Tamás

Schmitt Pál beszélt arról is, hogy ezért a lobbi tevékenységéért semmilyen pénzt nem kap.

– jelentette ki Schmitt Pál.

Felesleges lenne a népszavazás?

A népszavazás nemtelen támadásoknak tenni ki az olimpiát, véli Schmitt Pál, aki szerint el lehet költeni 3-4 milliárd forintot ahhoz, hogy legyen egy népszavazás.

„Akik nem akarják, igazából azok is akarják,

mert nincs olyan magyar ember, aki ne szeretné, hogy a magyar sportolók itthon érjenek el sikereket, és vendégül lássunk 205 országot” – jelentette ki Schmitt Pál.

Már döntöttek a pályázásról

Szerinte ez egy automatizmus: az ellenzéknek az a dolga, hogy amit a kormány kitalál, azzal menjenek szembe. Mint mondta, egy népszavazás esetén lenne egy hangos kisebbség, aminek a sajtója másról sem szólna, mint például

  • mire lehetne fordítani ezt a tömérdek pénzt, vagy, hogy
  • mennyien belebuktak már.

Ezzel szemben Schmitt felsorolta, hogy a felelős döntéshozók már döntöttek a budapesti pályázatról:

döntött arról, hogy Budapest megpályázza a 2024-es olimpia rendezését.

Ha valami módon mégis népszavazásra kerülne sor, akkor „megvannak azok az érveink, hogy egy meghatározó, döntő többséget magunk mellé állítsunk,” ugyanis a magyar emberek szeretik az olimpiai játékokat, mondta Schmitt Pál.