Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Teltház a tőzsdei előszobában

tőzsde bróker emelkedés befektetés részvény
Vágólapra másolva!
A vállalati tőzsdei bevezetések (IPO) piaca az év eddig eltelt részében halvány aktivitást mutatott, de ez hamarosan megváltozhat. A JPMorgan bankára szerint ugyanis komoly felpattanásra készülhetünk.
Vágólapra másolva!

A JPMorgannél több mint 20 IPO-t terveztek be globálisan szeptemberre, 2017-re pedig „teltházzal" számolnak – idézi a Business Insider Liz Myerst, a bank globális tőkepiaci részlegének vezetőjét.

Ez pedig azt jelenti, hogy számos üzlet áll csőre töltve. Myers megjegyezte továbbá, hogy a vállalat több mint egy tucat technológiai IPO-ra számít az év vége előtt. Noha ezek jórészt kisebb szoftvercégek lesznek, 2017-re és 2018-ra már jóval nagyobb tőzsdére lépésekre is számítanak.

Két év múlva – jegyezte meg a bankár –

megugró aktivitást várnak a virtuális valóságban, mesterséges intelligenciában és robotikában utazó vállalatoktól.

Ahogy pedig közeledünk 2016 végéhez, illetve 2017-ben, Ázsiában várnak néhány igen jelentős tőzsdére lépést a banknál. Az idei legnagyobb technológiai IPO is Japánhoz kötődött, ahogy a Line nevű üzenetküldő applikáció mintegy 1 milliárd dollárt tudott bevonni, amikor júliusban, Tokióban és New Yorkban debütált.

Élénkülő piacra számít a nagybank Forrás: AFP/2014 Getty Images/John Moore

A technológiai szektor mellett Myers több üzletre számít a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügy, valamint a fogyasztói kiskereskedelem területéről is. Megjegyezte,

a befektetők jelenleg nem túlzottan aggódnak a novemberi amerikai elnökválasztás miatt,

és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tevékenysége sem aggasztja őket túlságosan. Részben éppen ezért ma számos szektorban igen pozitív fogadtatásra lelnek az IPO-k – mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről