A Volkswagen maximumbírságot kapott Olaszországban

Diesel VW VOLKSWAGEN TDI USA exhaust SQUARE FORMAT A view of a car exhaust of a VW Tiguan TDI car model in Kaufbeuren, Germany, 21 September 2015. Volkswagen's shares plunged on 21 September 2015 after US environmental protection authorities threatened to
A laboratórium nem az országút
Vágólapra másolva!
A kiszabható legnagyobb összegre, 5 millió euróra bírságolta az olasz trösztellenes hivatal a Volkswagent a dízelcsalás miatt. A Volkswagen bíróságon akarja megtámadni a döntést.
Vágólapra másolva!

Az olasz trösztellenes hivatal 5 millió euró (1,6 milliárd forint) bírságot szabott ki a Volkswagenre, amiért a cég olyan szoftvert épített egyes dízeles autóiba, amivel azok mesterségesen alacsony kibocsátási értékeket tudtak produkálni, így átverték a vizsgálatokat. A hivatal közlése szerint ez a legnagyobb bírság, amit jogában áll kiszabni, írja a Fortune.com.

A VW bíróságra viszi az ügyet

A Volkswagen a hírre azt reagálta, hogy

bíróságon fogja megtámadni a hivatal döntését.

A Volkswagen szerint olasz részlege „a lehető legnagyobb nyíltsággal együttműködött” az olasz hatósággal. A cég biztos benne, hogy hivatal döntése támadható.

Még sokat fizethet a VW

A Volkswagen ellen a világ számos országában, többek között az Egyesült Államokban és Dél-Koreában zajlik eljárás a dízelbotrány miatt.