Mentőövet ad a Palóc Kft. alkalmazottainak az NGM

FOTÓ ÁLTALÁNOS online kassza átállás online pénztárgép pénztár pénztárgép sajtótájékoztató szupermarket
Budapest, 2013. december 20. Online pénztárgép Budapesten, a SPAR Magyarország Kft. Bécsi úti szupermarketében a cég online kasszákat bemutató sajtótájékoztatóján 2013. december 20-án. A SPAR megkezdte az online kassza átállást, a múlt hétvégétől öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium egyeztet a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyében, és kész munkahelymegőrző támogatást is biztosítani a munkavállalók érdekében - közölte a tárca. A Palóc Kft. 1,9 milliárdos veszteséget halomozott fel. Csütörtökön bezártak az üzletei. Az üzletlánc 1200 dolgozójának helyzete bizonytalan, azt pedig még nem tudni, mi lesz a cég sorsa. A cégnek körülbelül 80-90 boltja van.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön és pénteken leltároznak a Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai, megállapítják a készletmennyiséget, és az üzletek a jövő héten várhatóan újra kinyitnak - mondta még szerdán a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Czékmán József azt is elmondta: van jelentkező a boltokra, főként a konkurencia érdeklődik.

A CBA felmondta a szerződést

Többfordulós sikertelen egyeztetés után a CBA Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról - közölte a CBA.

Forrás: MTI/Kallos Bea

A CBA azt közölte, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.

Az NGM segítséget ajánlott

Az NGM kiemelt figyelemmel kíséri a Palóc Nagykereskedelmi Kft. körül kialakult helyzetet, különös tekintettel a munkavállalók sorsára és az elmaradt bérek kifizetésére, írják közleményükben.

A tárca bízik abban, hogy a helyzet mielőbb rendeződik és elbocsátásokra nem kerül sor, illetve a munkabér-fizetési problémák is megoldódnak.

Amennyiben a cégnél átmeneti likviditási problémák merülnek fel, az NGM kész munkahelymegőrző támogatást is biztosítani a vállalkozásnak.

Fotó: Nagy Attila - Origo

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályai ugyanakkor felkészültek az esetleges elbocsátásokra, és szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással mindent megtesznek az érintettek újbóli alkalmazása érdekében.

Az NGM megjegyezte, hogy jelenleg a kiskereskedelmi szektorban országszerte munkaerőhiány van és az érintett hat megyében több mint 1200 álláshely áll rendelkezésre.