Bezárnak, de jövő héten újra kinyitnának a Palóc kft. élelmiszerboltjai

bolt ÉPÜLET FOTÓ ÁLTALÁNOS kapu tábla TÁRGY üzlet Budapest, 2014. július 7.
A CBA üzletlánc boltja egy budapesti bevásárlóközpontban 2014. július 7-én, ahol Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar dinnyét népszerűsítette.
MTI Fotó: Koszticsák Sz
Budapest, 2014. július 7. A CBA üzletlánc boltja egy budapesti bevásárlóközpontban 2014. július 7-én, ahol Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar dinnyét népszerűsítette. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Csütörtökön bezárnak, de a jövő héten újra nyitnak a Palóc kft. által üzemeltett boltok. A CBA felmondta a franchise szerződést a kft.-vel. Az egyelőre nem világos, mi lesz a dolgozókkal és elmaradt fizetésükkel. 
Vágólapra másolva!

Csütörtökön és pénteken leltároznak a Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai, megállapítják a készletmennyiséget, és az üzletek a jövő héten várhatóan újra kinyitnak - mondta az MTI érdeklődésére szerdán a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

Czékmán József azt is elmondta, hogy

van jelentkező a boltokra,

főként a konkurencia érdeklődik.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként

1300 embert alkalmaz.

Törvény írja elő, hogy be kell zárniuk

A cég a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben pedig hetek óta súlyos az áruhiány.

A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nógrád megyei szervezete jövő hétre tárgyalást kezdeményezett a cégvezetéssel.

A CBA szerződést bontott a kft.-vel

A CBA Kereskedelmi Kft. szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy többfordulós sikertelen egyeztetés után kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise-szerződés felmondását, és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. többszöri jelzés ellenére sem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek, a franchise-szabályokat huzamosabb ideje nem tartotta be, ezért a közlemény szerint a CBA kötelezte a céget, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el.

A CBA szerződést bontott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Közölték azt is, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.

A Palóc Nagykernek a többi között Salgótarjánban, Gyöngyösön, Bátonyterenyén, Pásztón, Pétervásárán, Balassagyarmaton, Szécsényben. Jászfényszarun, Verpeléten, Hevesen és Egerben is vannak boltjai.

Úgy tudni, hogy a dolgozók többsége nem kapta meg az e havi bérét, továbbá szeptemberre már a társadalombiztosítást sem fizette meg a cég a munkavállalói után, írta a Népszabadság.