Magyarország kimaxolta az előző uniós ciklust

Európai Bizottság brüsszeli székháza
Belgium: European Commission, Brussels Jean Gilson belgisch Architektur Eurofahnen Berlaymont wehen Präsident Regierung Sanktionen Staatsbankrott
Belgium: European flags in front of European Commission in Brussels. Photo from 15. May 2015.
Vágólapra másolva!
Magyarország a rendelkezésre álló keret felett vállalt kötelezettséget, 108 százalékkal várja az előző, 2007-2013-as uniós ciklus zárását, így ha vannak szabálytalan tételek, amelyek nem elszámolhatóak az unió felé, helyükre újak kerülhetnek a 8 százalékos pufferből, mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Hozzátette, hogy az előző uniós elszámolási ciklus lezárása 2017 márciusában lesz, akkor látható biztosan, hogy Magyarország nem veszített forrást a 2007-2013-as ciklusban. Az államtitkár arra számít, hogy az Európai Bizottság ezt tavasszal megerősíti majd.

A kormányzat mindent megtett azért, hogy 100 százalékon zárhasson Magyarország,

ami a visegrádi országok között is egyedülálló, mondta Vitályos Eszter.

A kormány tervéről, miszerint 2017 első felében az új uniós időszak összes rendelkezésre álló pályázati forrását meg szeretné hirdetni, az államtitkár úgy nyilatkozott: a teljes keret 75 százalékát meghirdették, 291 konstrukciót van nyitva, ez több mint 6700 milliárd forintot jelent.