52 diák kap ösztöndíjat az MNB-alapítványtól

Vágólapra másolva!
Több, mint félszáz, a hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló diákokat segít havi 35-50 ezer forintos ösztöndíjjal a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány.
Vágólapra másolva!

Hat Tisza-menti hátrányos helyzetű településen él az az ötvenkét - hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló - hallgató, akiknek a tanulmányait ebben a félévben is ösztöndíjjal segíti a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA).

Havi 35-50 ezer forintos ösztöndíj

A Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly és Tiszabő településeken működő, harmadik félévében járó program mostani díjazottjai közül 22-en részesültek a legjobb eredményekért is járó havi 50 ezer forintos ösztöndíjban. Négy hallgatót havi 45 ezer forinttal támogat a PADA, 13-13-an pedig havi 40 ezer, illetve 35 ezer forintot kapnak azért, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak.

A Tiszaroffi Ösztöndíjprogram célja, hogy a kistérség diákjai számára megkönnyítse a tanulást, a boldogulást és enyhítsen az érintett családok terhein.

A PADA és a volt Szolnoki Főiskola - most már Pallas Athéné Egyetem - tulajdonában álló Merkating Nonprofit Kft. által először a 2015/2016-os tanév első félévében meghirdetett pályázaton a három félév alatt 64 hallgató indult eredményesen.