Vágólapra másolva!
Sméja Miklós kapta a 2015-ös Év Példaképe Fődíjat a Példakép Alapítvány által életre hívott vállalkozói pályázaton. Az Év Példaképe Közönségdíjas vállalkozó Merker Dávid, a Hosszúlépés. Járunk? ügyvezetője lett. A fődíjat és a közönségdíjat Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója adta át a nyertes fiatal magyar vállalkozóknak.
Vágólapra másolva!

Az Év Példaképe, Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezetője a márkaszervizekben zajló folyamatok reformját tűzte ki célul. Csapatával azon dolgozik, hogy az autószervizekben digitalizálják a munkafelvételt.

Olyan szoftvereket és hardvereket fejlesztenek, amelyek segítik az autók állapotának pontos felmérését,

részletes elemzéseken alapuló kimutatásaik pedig lehetővé teszik, hogy az autótulajdonosok a legszakszerűbb beavatkozásokat a legmegfelelőbb pillanatban vehessék igénybe. Így a gépkocsik állapota a vásárlás után még hosszú évekig változatlan maradhasson. Ezen a területen ez a vállalkozás az első Európában, rengeteg pénzt áldoznak kutatásra és fejlesztésre.

Az Év Péladképe

Az országos népszerűséggel és milliós díjazással járó pályázatot 2013-ban indította el a Példakép Alapítvány, így immár harmadjára hirdették ki az Év Példaképét. A Példakép Pályázaton olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók vehettek részt, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.

A közönségdíjas

A közönségdíjat Merker Dávid, a Városi Séta Kft. ügyvezetője, a Hosszúlépés. Járunk? városi séták megálmodója kapta. A Hosszúlépés elsősorban tematikus városi sétákat és játékokat szervez Budapesten,

2013 tavasza óta mind a közönségük nagyságában, mind a séták számában piacvezetők lettek ezen a területen.

Feleségével kezdetektől együtt dolgoznak a cégben, mára kettejük tulajdonában áll a vállalkozás, így családi vállalkozásként működnek. Számos kulturális örökséggel foglalkozó kezdeményezést támogatnak munkájukkal, így a száz éves házakat bemutató Budapest 100-at, és a Kulturális Örökség Napjait is. Elsők között csatlakoztak a Nyitottak Vagyunk kezdeményezéshez, és vállalásokat tettek a női munkavállalók esélyegyenlőségért.

A különdíjason

Az Év Példaképe díjátadó gálaesten több különdíj is gazdára talált. A Magyar Nemzeti Bank különdíját, a 2015-ös év legszebb magyar érméjének választott Vizsolyi Biblia aranyérmet Molnár Gábor, az Unisignal Kft. tulajdonosa kapta.

A KAVOSZ Zrt. az általa felajánlott különdíjat, vagyis a KAVOSZ Zrt. felületein bemutatkozási és tájékoztatási lehetőséget, illetve a szakmai rendezvénysorozatán való részvételi lehetőséget, Zsiday Zoltán Roynak, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonosának, vezetőjének adta át.

A Clarus Szoftver Kft. különdíját, a Clarus Vállalatirányítási rendszert Pinczés Marianna, a Corn Oil Press Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta.

Az evopro az általa felajánlott 500 ezer forintos különdíjat Varga Balázsnak, a MechatroMotive Kft. ügyvezetőjének nyújtotta át.

A Példakép Alapítványról és az Év Példaképe Díjról bővebben a ide kattintva tájékozódhatnak.