Szavazzon Ön is, akar-e Ubert!

Uber taxi
20150913 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration shows the logo of Uber on a smart phone during a protest of Brussels taxi drivers against taxi-app Uber, 20150913, in Brussels. Brussels' taxis ride Today at half price. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
A budapestiek kétharmada szerint az Ubernek folytatnia kellene a működését a fővárosban. Az autómegosztó különösen a fiatalok körében népszerű, de az idősebb korosztály fele is támogatja. A lakosság háromnegyede szerint módosítani kellene a törvényeket, hogy megfeleljenek a modern körülményeknek.
Vágólapra másolva!

A budapestiek kétharmada szerint továbbra is szükség van az Uber közösségi autómegosztó szolgáltatás működésére Budapesten, derül ki az IPSOS 2016 januárjában végzett közvélemény-kutatásából.

Az idősebbek közt is népszerű

Az Uber támogatottsága kiemelkedően magas a fiatalabb, 18-39 év közöttiek körében, de minden második ötven évnél idősebb válaszadó is egyetértett azzal, hogy továbbra is szükség van az Uber szolgáltatásaira Budapesten.

Szavazzon!

Ön szerint az Ubernek folytatnia kellene a működését Budapesten?

Új lehetőségek

A válaszadók több mint négyötöde szerint az új digitális technológiák új gazdasági lehetőséget teremtenek Budapesten, és adóbevételeket biztosítanak az államnak.

Reprezentatív mintán

Az IPSOS 505 fős, korra, nemre és kerületi lakóhelyre nézve egyaránt reprezentatív mintán végezte el a felmérést, telefonos adatgyűjtéssel, 2016 januárjában.

Módosítani kellene a törvényeket

A lakosság háromnegyede úgy látja, hogy a jelenleg hatályos törvények módosítására van szükség annak érdekében, hogy megfeleljenek a közösségi gazdaság és az új digitális technológiák teremtette feltételeknek, és így lehetővé tegyék az innovatív szolgáltatások terjedését.

Szavazzon!

Ön szerint kellene módosítani a törvényeket?