Megállíthatatlanok a kínai turisták

hangulat nyaralás tenger luxus pihenés
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy a kínai gazdaság lassul, de a középosztálynak és a gazdagoknak elég jól megy. Ezt bizonyítja, hogy a kínai turisták száma egyre bővül, és a globális vendéglátói szektor óriásai sorra nyitják az új hoteleket, illetve indítják el körutazásokat.
Vágólapra másolva!

A Marriott International és a Royal Caribbean Cruises csak két vállalat a sok közül, amelyek elég jól profitálhatnak a vagyonos kínaiak egyre növekvő létszámából – írja a CNBC. A társaságok vezetői elmondták, hogy a tapasztalataik szerint ez a csoport nem csupán otthon akarja elkölteni a pénzét, de szívesen látogat el más országokba is.

Jelenleg

a külföldre utazó kínaiak száma gyorsabb ütemben bővül, mint a gazdaság egésze,

és az utazók körében nem láthatók azok a negatív tendenciák, melyekről mindenki beszél a világ második legnagyobb gazdasága kapcsán – mondja Craig Smith, a Marriott ázsiai vezetője. Az összevetés azért is izgalmas, mert az állam nemrégiben jelentette be, hogy majdnem 2 millió embert bocsátanak el a jövőben a szén- és acéliparból.

Ezt támasztja alá, hogy a Marriottnál a holdújév ünnepi időszakában éves alapon 12 százalékkal bővültek a szobafoglalásokból származó bevételek – tette hozzá Smith.

Hogy megcélozzák a gyorsan növekvő kínai középosztályt, akik nemcsak pihenéshez, de üzleti utakhoz is keresnek szállást, a Marriott és a China's Eastern Crown Hotels nemrég írt alá egy megállapodást a jövőbeni tervekről. Ennek értelmében

2021-ig 100 alacsonyabb árkategóriás Fairfield hotelt

(ez a Marriotthoz tartozó franchise) nyitnának, melyeket később még 40 egység követne.

A Marriott hotellánc központja, Bethesdában, az Egyesült Államokban Forrás: Marriott

Jól mutatja a kínai turizmus nagyságát, hogy 2015-ben

mintegy 120 millió külföldi utat

bonyolítottak le az ország turistái a hivatalos kínai adatok szerint. Smith emellett arra számít, hogy ez a szám idén 11 százalékkal emelkedhet.

A hajóutakkal foglalkozó Royal Caribbean szintén optimista, és áprilisban el is indítja a tiencsini kikötőből Ovation of the Seas hajóját. Noha a hajós körutazás iparága még csak születőben van Kínában, és a globális vakációknak is csupán mintegy 2 százalékát adja, a vállalat mégis igyekszik meglovagolni a hullámot.

A cég vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy még a külföldre utazó turisták 2 százalékának lefedésére sincs elég hajó Kínában. Hozzátette, jelenleg csak nagyjából 1 millió tengerjáró utas van a világ második legnagyobb gazdaságában.