Budapest megérett rá, hogy Ritz-helyszín legyen

Ritz-Carlton Hotel Deák St. Kitchen
Hangulatos a belső, igaz?
Vágólapra másolva!
A budapestiek számára is vonzóvá tennék, elérhető áron működtetnék a főváros első Ritz-hotelét - mondta Bob Kharazmi, a szállodalánc vezetője.
Vágólapra másolva!

Bob Kharazmi, a Ritz-Carlton globális ügyvezetője a napokban Budapestre látogatott a lánc első magyarországi szállodájának megnyitása miatt. A Deák téren álló épületben korábban az ötcsillagos Le Méridien hotel működött, majd tavaly érkezett a bejelentés, hogy itt nyílik meg az első magyarországi Ritz-Carlton egység.

Bob Kharazmi a We Love Budapestnek azt mondta, Budapest elsősorban az utóbbi évek fejlesztései, a virágzó kulturális és gasztronómiai színtér és az egyre bővülő légi közlekedési összeköttetések miatt keltette fel a Ritz-Carlton vezetésének érdeklődését. Az 1984 óta a luxushotel-lánc csapatát erősítő ügyvezető úgy látja,

Budapest megérett arra, hogy Ritz-Carlton helyszín legyen,

de hangsúlyozta, hogy a cég nem akar külföldi szellemiséget erőltetni a magyar fővárosra – az új hotel megjelenésében és szellemiségében is tükrözni fogja a helyi stílusvilágot és értékeket.

Az új, Deák téri Ritz előtere Forrás: Balkanyi Laszlo / We Love Budapest

„Akárhová is terjeszkedünk, nekünk mindenhol nagyon fontos a helyi közösség” – mondta Bob Kharazmi. „Igazán részévé szeretnénk válni az adott ország kultúrájának. A sikerünk – mint bármelyik brand sikere –

Hozzátette, törekednek arra is, hogy a szolgáltatásaik megfizethetőek legyenek a helyiek számára is, nem kizárólag külföldi turistákat szeretnének kiszolgálni.

A Ritz ügyvezetője elmondta azt is, hogy a budapesti szállodanyitás csak a kezdet, a lánc a jövőben több egységet is nyitna a közép-európai régióban, mivel a régióban a nemzetközi turizmus fellendülését tapasztalják.