Szemezgethet a NAV szégyenlistáján

2016.07.14. 09:12

Másfél milliárdos az elmúlt negyedévben feltárt legnagyobb adóhiány, összesen 105 milliárd forintot keres 221 csaláson kapott magánszemélyen és cégen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Nyolcszáznegyvenmillió-kétszáznegyvenhatezer-négyszázkilencvennégy forinttal tartozik az adóhivatalnak Prekuta Bálint. A Rác fürdőt felújító – és a fővárossal még mindig vitában álló – Rác Nosztalgia Kft. közvetett tulajdonosa a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak azon a feketelistáján szerepel, amelyen a legnagyobb adóhiányt felhalmozókat sorolják fel. Azokat, akiket megbüntettek csalás miatt az előző negyedévben, de a pénzt nem fizették be - írja a Vg.hu

A teljes listát egyébként itt találja>>>>>

Magánszemélyeknél legalább 10, cégeknél 100 millió forint adóhiány szükséges ahhoz, hogy a nyilvános listán közzétegyék a nevét és a címét. Prekuta Bálint esetében 417 milliós adóhiányt állapítottak meg és 423 milliós bírságot szabtak ki, amit nem fizetett be – így kerülhetett a listára.

A legnagyobb adós 2,5 milliárddal tartozik az adóhatóságnakForrás: MTI/Oláh Tibor

A NAV negyedévente kiadott adóhiányos feketelistáját 1,5 milliárdos megállapított hiánnyal és 974 milliós bírsággal, vagyis 2,5 milliárd forintot megközelítő tartozással a miskolci Zádor-Fém Kft. vezeti.

A listán most 221-en szerepelnek, és összesen 105 milliárd forinttal tartoznak a hivatalnak. Ebből 48 milliárd a megállapított adóhiány, a többi a bírság.

Egymilliárd forintnál nagyobb összeggel 26-an tartoznak, közülük két magánszemély: a perkátai Horváth Géza Jenő esetében 767 milliós adóhiányt állapított meg a NAV, amelyre majdhogynem a legnagyobb kiszabható büntetési tételt tették rá a revizorok: csaknem 1,6 milliárd forintot.

Nem járt nála sokkal jobban a budapesti nyolcadik kerületben élő Nagy Csaba József, akinél a megállapított 517 milliós adóhiányra közel egymilliárdos büntetést szabtak ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK