Új tulajdonosa van az egyik legnagyobb fővárosi taxis cégnek, a Budapest Taxinak. A Népszabadság szerint a „reptéri Zóna Taxiról ismertté vált Veres István” érdekeltségébe kerülhetett a cég.

Az egyik legnagyobb fővárosi taxis fuvarszervező társaság, a Budapest Taxi új tulajdonoshoz került a Népszabadság értesülései szerint. Ezt a lapnak több, egymástól független forrás is megerősítette. Veres István a vendéglátásból is ismert volt korábban: a vállalkozónak több érdekeltsége is volt a Citadellán.

Új kézbe került a Budapest TaxiForrás: MTI/Máthé Zoltán

Veres István a lappal azt közölte, hogy a cég új tulajdonosa a Gamax-Pannon Work csoport. Az üzletember szerint a csoport vezetője Homonnay Géza, aki a Green Taxit birtokló Externet Nyrt.-ben is érdekelt. A piacon ezt az újonnan formálódó taxis céget is Veres István érdekeltségi körébe sorolják, írja a Népszabadság, amely szerint ezt az információt érdemben sosem cáfolták.

Nem nyúlnak a névhez

A lap szerint megmarad külön a két márka – Green Taxi és Budapest Taxi –, tehát nem lesz névegyesítés. A tulajdonosváltással pedig egy közel 650 autóból álló flotta jön létre.