Lehet a kollégánk, ha jól pokémongózik!

Pokémon Go
(FILES) This file picture taken on August 2, 2015 shows costumed performers dressed as Pikachu, the popular animation Pokemon series character, attending a promotional event at the Yokohama Dance Parade in Yokohama. Nintendo shot past Sony in market value on July 19, 2016 after the videogame giant's stock more than doubled since the release of the wildly popular Pokemon Go game. / AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
A Pokémon Go őrülethullámát meglovagolva toboroz augusztus első hetében a Doctusoft. A kifejezetten Google-technológiákra specializálódott magyar fejlesztőcég budapesti pokéstopokon helyez el több szponzorált pokécsalit. A stopokon a Doctusoft munkatársai várják a reménybeli új kollégákat, vagy akár csak a cég iránt érdeklődőket egy nyereményjátékkal.
Vágólapra másolva!

A fejlesztőcég két nap alatt, félig viccből dobta össze a kampányt, amelyben

az optimális, de nem egyetlen cél valóban a munkaerő-toborzás,

mondta el Kovács Bernadett, a Doctusoft PR- és marketingmenedzsere az Üzletrésznek. Nem véletlenül helyezték el IT-cégek közelében található stopokon a csalikat. De ha csak annyival gazdagodnak, hogy néhány tucat mérnök megismeri a Doctusoft nevét, akkor is elégedettek, hiszen játékról van szó, amely nem helyettesíti a valódi állásinterjúkat.

A Docusoft félig poénnak szánta a kampányt, a sikere őket lepte meg a legjobban Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A Doctusoft fejlesztői ugyanazzal a felhőalapú fejlesztési platformmal – Google Cloud Platform – dolgoznak, amellyel a Pokémon Go fejlesztői. A magyar fejlesztőcég mérnökei a közös pokémonvadászatok utáni megbeszélésen vetették fel az ötletet,

mi volna, ha a toborzásra használnák a játékot.

„Kis vállalat lévén minden kreatív eszközt megragadunk egy kampányhoz, így kifejezett előny, ha illeszkedik a gamification trendbe – mondja Kovács Bernadett. –

De emellett a landing page-en bárki megtalálja a nyitott pozícióinkat.” Ezek pedig pillanatnyilag szenior fejlesztői és big data-projektben részt vevő mérnöki állások.

Meddig tart a láz? Forrás: giphy.com

„Mi is nagy meddőszórással kalkuláltunk – teszi hozzá Kovács –, bár informatikai cégek közelében helyeztük el a stopokat, olyanokkal is bőven találkozunk, akik nem a mi célcsoportunkba tartoznak.” És hogy mennyi az esély a toborzás eredményére?

az a gyakori, hogy őket kínálják meg valamilyen pozícióval. A legfontosabb célunk a játékos kampánnyal az ismertségnövelés. Nem baj, ha valaki később gondolkozik el a karrierváltáson, és eszébe jut a nevünk. Már az is siker, ha ezeken az egyedi pokéstopokon beszélgetünk mérnökökkel. Nagyon lelkesen játszanak, ez minket is meglepett.

Az pedig külön öröm, hogy saját kollégáink ötletét tudtuk megvalósítani.”