Na, ennél legyen jobb fej bármelyik bank

zene, ipad, hallgat, telefon
Bankügyi destressz zenével: akár így is
Vágólapra másolva!
Nem kisebb sztárt, az angol Royal Philharmonic Orchestrát kérte fel az Atom Bank egy szakmai flashmobra. Szó szerint levezényelte a világ legharmonikusabb, legstresszmentesebb ATM-látogatását. A hagyományos bankolás ugyanis nagyon idegesíti az emberek többségét.
Vágólapra másolva!

Mindez egy londoni galériában, a Dray Walk Galleryben történt.

Egy brit felmérés szerint

öt angolból kettő inkább választaná, hogy nyilvános helyen lehúzott sliccel jelenjen meg, vagy hogy szex közben rányissanak, mint hogy kiszivárogjanak a pénzügyi adatai.

Továbbá a válaszadók 29 százaléka bevallotta, hogy ideges lesz, vagy egyenesen hányingere támad, ha előre tudja, hogy a pénzügyeivel kell foglalkoznia. Mondjuk megtekinti, mennyi pénze van éppen. A Finextra cikke szerint a felnőtt lakosság

85 százalékának halvány sejtelme sincs, hogy egy adott pillanatban mennyi pénz parkol a számláján.

Bankügyi destressz zenével: akár így is Forrás: Thinkstock

Az akció célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét – hiszen a felnőtt lakosság jószerivel kivétel nélkül bankol valahol, így mindenki ügyfél –, hogy a mobil bankolással ez a stressz egyszerűen nincs is.

Az Atom Bank az Egyesült Királyság első olyan pénzintézete, amely kizárólag mobilon létezik. Teljesen diszruptív, minden folyamatot újradefiniál, közvetlen, személyes és egyszerű. Egy teljes bankot pakol bele egyetlen applikációba.