A Groupama elindította a kárrendezést a veronai buszbaleset miatt

megemlékezés gyertya mécses virág Szinyei Merse Pál Gimnázium buszbaleset Olaszország autópálya baleset A4 Verona
Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Vágólapra másolva!
A Groupama Biztosító kezeli a veronai balesetben érintett busz biztosítási szerződéseit, a társaság az érintett családok részére a lehető legrövidebb időn belül kíván segítséget nyújtani – közölte a biztosító. 
Vágólapra másolva!

A társaság a közlemény szerint a veronai autópályán történt buszbalesettel kapcsolatban

minden egyes utas káresetét egyénileg és kiemelten kezeli.

Annak érdekében, hogy a biztosító minél gyorsabban tájékoztatást adhasson a kárrendezés menetéről, valamint előleget utalhasson a károsultaknak, arra törekszik, hogy mielőbb felvegye a kapcsolatot a családokkal, hozzátartozókkal.

Megemlékezők mécsest gyújtanak a buszbaleset áldozatainak emlékére a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt Fotó: Csanádi Márton - Origo

A Groupama ebben kérte a Szinyei Merse Pál Gimnázium segítségét,

továbbá az érintettek számára külön e-mail-címmel és közvetlenül elérhető mobiltelefonszámmal is rendelkezésre áll.

Tiszteletben tartva a balesetben érintettek fájdalmát, a társaság a közlemény szerint – mind a gimnáziummal, mind a további illetékes szervezetekkel egyeztetve – diszkréten kíván eljárni.

A biztosítótársaságok már a hét végén felvették a kapcsolatot a tragikus veronai buszbalesetben érintettekkel, a magyar hatóságokkal, és elindították a kárrendezési folyamatot – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). Az egész országot megrázó, tragikus veronai buszbalesettel kapcsolatos hatósági ügyintézést és a sérültek hazaszállítását az Országos Mentőszolgálat, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium intézi.

A Franciaországból hazafelé tartó busz Veronában szenvedett balesetet, a tragédiában tizenhat középiskolás diák meghalt Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében gyulladt ki a magyar diákok busza, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Így indulhat ma el egy magyar busz külföldre

Eddig nem derült ki, hogy mi okozhatta a Verona melletti autópályán a szombat hajnali buszbalesetet, amelyben az 54 utasból 16-an meghaltak. Annyi biztos, hogy a Setra S 317 GT-HD típusú autóbusz nem volt friss darab, mivel ennek a modellnek a gyártását több mint 10 éve befejezték.

Ilyen Setra busszal történt az olaszországi tragédia Forrás: Pizolitbusz

De az ilyen nemzetközi járatokon használt buszoknak évente kell műszaki vizsgán részt venniük, ezért a megsemmisült jármű is valószínűleg jól karbantartott, megfelelő műszaki állapotú lehetett.