Megugrott az ipari termelés

alulnézet ellenfény építkezés ÉPÜLET épületfotó épülő ház félkész épület FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA lakópark NÉZET
Debrecen, 2017. január 23. A betonozó tölcsérrel egyszerre 1 köbméter friss betont emelnek az emeleti zsaluzatba a Dóczy Lakópark építésén. A debreceni Hunép Universal cégcsoport saját beruházásban és kivitelezéssel építi a lakóparkot, amiben 224 lakásos három tömbből álló épületegyüttes készül. Szakmai és pénzügyi előrejelzések szerint idén tovább folytatódik az építőipar termelésének, 2016 őszétől tapasztalható növekedése. Az várható, hogy az ágazatot a magánberuházások és a lakásépítés lendíti tovább. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
2017 márciusában az ipari termelés volumene 12,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.
Vágólapra másolva!

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a harmadik hónapra vonatkozó első becslését az ipari termeléssel kapcsolatban.

A termelés 12,8 százalékkal volt magasabb 2017 márciusában,

mint egy évvel korábban.

Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,4 százalékkal emelkedett.

Illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

A termelés az év első három hónapjában 7,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.
Az előző hónaphoz viszonyítva

az ipari kibocsátás márciusban 0,4 százalékkal nőtt.