Új, olcsó menükkel jön a McDonald’s

McDonald's Dollar Menu
DES PLAINES, IL - OCTOBER 24: In this photo illustration, a McChicken sandwich sits with typical Dollar Menu items sold at a McDonald's restaurant on October 24, 2013 in Des Plaines, Illinois. McDonald's has announced it will make changes to its low-priced Dollar Menu, which includes items like coffee, small fries, hamburgers and apple pies. The new menu, dubbed the Dollar Menu and More, will offer some higher priced options such as the grilled Onion Cheddar Burger and a McChicken sandwich. (Photo Illustration by Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A McDonald'snak három évre volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, nem volt jó döntés kinyírni a dolláros menüt. Az árérzékeny vásárlók és az olcsó menüket kínáló konkurencia miatt a cég több új, olcsó menüt is bevezet.
Vágólapra másolva!

A McDonald's lépéskényszerbe került az amerikai piacon az árháború miatt. Mivel a gyorsétteremlánc nem szeretne vásárlókat veszíteni azért, mert az olcsóbb termékek miatt máshová mennek a vásárlók, ezért új menüket vezet be.

A világ legnagyobb hálózatában jövőre már lehet venni 1,2, és 3 dolláros menüket is.

Ez egyben azt is jelenti, hogy újra lehet olcsó ételt kapni a McDonald's-ban, ugyanis a vállalat 2014-ben beszüntette a „Dollar Menu" néven ismert olcsó menüket.

Illusztráció Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A dolláros menük ugyan a fogyasztók körében népszerűek voltak,

de a láncnak nem érte meg üzleti szempontból.

Ugyan a cég próbálkozott más akciókkal, például a McPick 2-vel, amiben két dolgot is választhattak, de ez nem aratott osztatlan sikert – írja a Bloomberg.

Bár a bejelentés nem tűnik első hallásra rendkívülinek, a Business Insider mégis az év legfontosabb gyorséttermi hírének nevezi.

A változtatást az Egyesült Államok szinte minden éttermében bevezetik, mert a McDonald's így akarja visszacsábítani a vevőket két legnagyobb riválisától, a Burger Kingtől és a Wendy'stől.

A leggyakrabban vásárolt "Dollar Menu" termékek Forrás: AFP/2013 Getty Images/Scott Olson

Az amerikai gyorséttermek forgalma az elmúlt két negyedévben emelkedett,

az új menükkel ez a trend várhatóan még jobban erősödik majd - Michael Halen, a Bloomberg elemzője szerint.

A hírre a részvény árfolyama emelkedéssel nyitott, a tegnapi záróárfolyam 163,59 dollár volt, viszont ma reggel már 165,26 dollárt ért egy részvény.