A luxuslakások sem maradnak sokáig üresen

2017.06.12. 09:53

Még a luxuskategóriás lakásokat is szinte azonnal bérlőre találnak. Aki ilyet keres, nem jelent akadályt számára a havi 400 ezer forintos bérleti díj sem.

A kiadó budapesti lakások közel 10 százalékát hirdetik havi 4000 forintos négyzetméteráron, vagyis átlagosan havi 400 ezer forintot kér a tulaj albérlőitől – összegezte az adatokat az Otthontérkép.hu. A borsos ár ellenére a luxuslakások sem sokáig maradnak üresen, 1-3 hónap alatt biztosan kiveszik.

IllusztrációForrás: Cushman & Wakefield

Az ingatlanoldal felmérése szerint a fővárosi lakásokért általában 260-300 ezer forintot kérnek havonta, de nem ritka a 800 ezer forintos ár sem.

A legtöbb felsőkategóriás kiadó lakás az V. és a VI. kerületben van, négyzetméteráruk jóval 5000 forint fölött van. Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője szerint az, hogy egyre több luxuskategóriás lakást kínálnak, részben az általános lakásár-emelkedésnek, a rövidtávú kiadás elterjedésének és az újépítésű lakásoknak köszönhető. „A kereslet továbbra is élénk maradhat, ez pedig stabilizálhatja az árakat, csökkenés nem valószínű" – tette hozzá.