Egy kézzel írott levélben a hatéves Stanley Bolland a hampshire-i Waterlooville-ből úgy fogalmazott: „Én vagyok a megfelelő a munkára, mivel sok a tapasztalatom". Ugyan a cég nem őt vette fel a munkára, azonban megmutatták neki, milyen egy hétköznap a Legoland parkjában.

Stanley nagyon ígéretes, ezért reméljük inspiráltuk őt" – mondta Paula Laughton, a Legoland munkatársa.

A Merlin Entertainments Group egy állást hirdetett Lego modelltervezők számára, azzal a céllal, hogy segítsenek megtervezni és megépíteni a tematikus windsori park figuráit.

Giorgio Pastero modellépítő munka közbenForrás: AFP/Adrian Dennis

A hirdetés informatikai és tervezési csomagok használatával kapcsolatos tapasztalatot kért, valamint a Lego vállalat és a Lego modellek ismeretét és szeretetét. Viszonzásul a cég versenyképes éves fizetést, 20 nap szabadságot, és 40 százalék kedvezményt ígért a cég termékekből.

Amint elolvasta a hirdetést, Stanley tudta, hogy tökéletesen megfelelne a feladatra.

„Tisztelt Hölgyem/Uram, hat éves vagyok, és nagyon szeretem a Legót, egy egész doboznyi van belőle. Elrejtettem, hogy a testvérem ne találhassa meg. Én vagyok a megfelelő a munkára, mivel sok a tapasztalatom. Üdvözlettel, Stanley."

A cég válasza: „A Lego szeretete az első lépés a modellkészítővé váláshoz, úgy hangzik, remekül megfelelnél a munkára (miután elvégezted az iskolát). Addig is, mivel szerinted te vagy a megfelelő az állásra, szeretnénk felajánlani egy egyszeri munkatapasztalatot a modellkészítőinkkel."

A Legoland WindsorbanForrás: AFP/Adrian Dennis

Végül Stanley – aki azóta már betöltötte a hetedik életévét – a színfalak mögött nézte végig, ahogy a modellépítők ellenőrzik és javítják a park konstrukcióit. Élményeiről a következőt írta:

Nagyszerű volt, hogy az egész napot a Legolandben tölthettem, találkozhattam modellgyártókkal, és láthattam a mindennapi munkájukat. Imádtam, és alig várom, hogy elmeséljem a barátaimnak az iskolában."