A kosárérték egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál akár a 25-40 ezer forintot is eléri, ami háromszorosa a hagyományos bolti bevásárlások összegének - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A cikk emlékeztet arra, hogy a magyarországi áruházláncok közül negyedikként az Auchan a CBA-val, a GRobyval és a Tescóval versenyez az online élelmiszer-kiskereskedelmi piacon. A Világgazdaság szerint az áruházak arra számítanak, hogy az online kereskedelem dinamikusan bővülhet a következő években.

Az Auchan, amely augusztus óta egész Budapesten vállal házhozszállítást, a lap érdeklődésére közölte: a vásárlók ugyanazt rendelik, mint amikor személyesen intézik a bevásárlást, de kosár értéke jóval több online, akár a 20-21 ezer forintot is eléri.

Forrás: Dreamstime

A GRobynál a teljes forgalom közel negyede az online értékesítés, a következő három évben további 5-10 százalékos növekedést terveznek. A GRoby a lappal közölte, az online áruház főként a kétheti vagy havi nagybevásárlásoknak ad teret, akár 25-40 ezer forint értékben.

Várhatóan öt-tíz év múlva már a most külföldön tapasztalt részarányok jellemzik a magyarországi piacot Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint, vagyis az online értékesítés a teljes forgalom 8-15 százalékát képviselheti.

Forrás: Dreamstime

Náluk is többszöröse a Príma üzletekben tapasztalt átlagos vásárlásoknak a webáruház kosárértéke, ahol 7000 árucikk alkotja a választékot.

A Tesco 20 ezer élelmiszert, vegyi árut és háztartási cikket kínál a weben, és promóciókkal is igyekszik ösztönözni a netes vásárlást – derült ki a Világgazdaság cikkéből.