Kétszázmilliárd dollár is lehet a kár a hurrikánok után

Texas Harvey hurrikán
Vágólapra másolva!
A Karib-tengeri térségben és Észak-Amerikában tomboló hurrikánok mintegy 200 milliárd dollár kárkifizetést jelenthetnek a biztosító cégeknek – idézte a Lloyd's of London vezérigazgatóját a The Sunday Times című brit lap.
Vágólapra másolva!

Inga Beale szerint a legrosszabb forgatókönyv kezd megvalósulni: a Harvey hurrikán komoly áradásokat okozott, majd megérkezett az Irma legalább 131 milliárd dolláros kárral, és ehhez hozzáadódik a hamarosan lecsapó José hurrikán rombolása.

Texas Harvey hurrikán Forrás: AFP/Mark Ralston

A becsült kár így akár 200 milliárd dollár is lehet – mondta a Lloyd's vezérigazgatója.

Ugyanakkor hozzátette, hogy bár gigászi összegeket kell kifizetni a károsultaknak, a biztosítók sem járnak rosszul, hiszen jövőre emelhetik a természeti károkra vonatkozó biztosítási díjakat.

Tőből kicsavart fák egy megrongálódott épület előtt a Holland Antillákhoz tartozó Szent Márton-szigeten, Marigotban 2017. szeptember 9-én, a viharos széllökésekkel és heves esőzésekkel kísért Irma hurrikán elvonulása után. A sziget holland oldalán egy ember meghalt és többen megsérültek. (MTI/AP/Amandine Ascensio) Forrás: MTI/AP/Amandine Ascensio

A The Sunday Times rámutatott arra, hogy miután az elmúlt években a hurrikánok nem okoztak túlságosan nagy kárt, ezért jelentősen csökkentek a természeti katasztrófákra köthető biztosítási díjak.