A fiatalok tudják, hogy kell, mégsem tesznek félre

idős fiatal nyugdíj
SOCIAL AID FOR ELDERLY PERSON B. BOISSONNET / BSIP
Vágólapra másolva!
A 18-29 év közti fiatalok arra számítanak, hogy 66 éves korukban vonulhatnak nyugdíjba, átlagosan 18 évet töltenek majd nyugdíjasként, és 22 millió forintra becsülik azt a megtakarítást, amely biztosíthatja számukra a pénzügyileg stabil öregkort - derül ki a Groupama Biztosító Zrt. felméréséből.
Vágólapra másolva!

Az országos, reprezentatív felmérésből kiderül, hogy a nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők 39 százaléka már 30 éves kora előtt elkezdett takarékoskodni, és a fiatalok átlagosan havi 11 ezer forintot tesznek félre. A lakosság jelentősebb része azonban nem ennyire előrelátó.

Ahhoz képest, hogy mennyire tudatosak a fiatalok, ez nem mutatkozik meg a tetteikben. Az Union egy korábbi felmérése szerint ugyanis a magyarok 60 százaléka egyáltalán nem tesz félre, nem takarít meg öregkorára.

Olyannyira nem, hogy 36-40 éves korban a lakosság 67 százaléka még semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik.

Tegyél félre, lányom! Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet

A felmérés szerint minden harmadik magyar arra számít, a megélhetésért nyugdíjas korában is dolgoznia kell majd, 40 százalék pedig azt mondta, hogy várakozásai szerint időskori nyugdíjként a jelenlegi fizetésének kevesebb mint felét kapja majd kézhez.