Eladták a Netrisk.hu-t 56 millió euróért

bróker kereskedés befektetés tőzsde pénz részvény kötvény
34696666 - stock traders looking at graphs, indexes and numbers on multiple computer screens
Vágólapra másolva!
Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VI (PEF VI) magántőke-befektetési alap eladta Magyarország legnagyobb online biztosítási brókere, a Netrisk.hu részvényeinek 100 százalékát a Varsói Értéktőzsdén jegyzett MCI Capital Group magántőke-befektetési társaság MCI.EuroVentures alapjának. A tranzakció értéke 56,5 millió euró.
Vágólapra másolva!

A PEF VI 2010-ben, 23 millió euróért vásárolta meg a Netrisk.hu-t a társaság alapítójától és pénzügyi befektetőktől. A befektetés idején a Netrisk.hu Magyarország piacvezető független online biztosítási brókereként szinte kizárólag kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat értékesített. Miután az EI új vezetőséget helyezett a társaság élére,

a Netrisk.hu gyors ütemű növekedésnek indult a független online biztosítási brókerek piacán, immár számos nem életbiztosítás jellegű biztosítási terméktípust értékesíti

(gépjármű-felelősségbiztosítás, casco, lakás- és ingóságbiztosítás, valamint utazási biztosítás), emellett új üzletágakat is kiépített.

Illusztráció 123RF

A piacvezető online biztosítási brókeri pozíció megőrzése mellett a Netrisk.hu ma már a lakossági banki termékek egyik legnagyobb online piactere is egyben, és a legnagyobb olyan társaság, amely lehetővé teszi a Magyarországon elérhető különböző távközlési/kábelszolgáltatói, internetes és televíziós csomagok összehasonlítását. A Netrisk.hu piaci elsősége stabil pénzügyi eredményekkel párosul. 2016-ban a társaság 8,8 millió euró árbevételre tett szert. Az idén 23 százalékos árbevétel-növekedésre számít.

„Az utóbbi néhány évben a Netrisk.hu nagyon gyors ütemben fejlődött, bővítette biztosítási termékkínálatát, piaci részesedését és új termékeinek körét. A társaság mindig is nagyon felhasználóközpontú volt, és az ügyfélérték teremtésére összpontosított. Független platformján egyre több ügyfél találja meg a szükségleteinek leginkább megfelelő terméket. A Netrisk.hu ezzel párhuzamosan rendkívül stabil pénzügyi eredményeket produkált. Egészséges, hatékony és agilis, a további sikeres működésre és lendületes növekedésre felkészített vállalatot adunk át az MCI.EuroVentures részére" – mutatott rá Dariusz Prończuk, az Enterprise Investors befektetésért felelős ügyvezető partnere.

– tette hozzá Tüske Tamás, az Enterprise Investors alelnöke és Magyarországért felelős igazgatója.

Az ügylet során a Clairfield International Austria/Hungary volt az Enterprise Investors kizárólagos pénzügyi tanácsadója. Jogi tanácsadóként a Dentons működött közre.